Foto: Publicitātes foto

Rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvā XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku (turpmāk - Svētki) dalībniekiem no 3. līdz 9. jūlijam bez maksas apmeklēt Dziesmu svētku tradīcijai veltīto pastāvīgo ekspozīciju "Dziesmusvētku telpa" Mežaparka Lielajā estrādē jeb Sidraba birzī. Šajā periodā citiem apmeklētājiem "Dziesmusvētku telpa" nebūs pieejama.

Jau vēstīts, ka 29. maijā Rakstniecības un mūzikas muzejs atklāja pirmo un lielāko latviešu Dziesmu svētku tradīcijai veltīto pastāvīgo ekspozīciju "Dziesmusvētku telpa", kas jau ir saņēmusi plašu atzinību gan no apmeklētājiem, gan ārvalstu viesiem. Lai noskaņotos un sagatavotos svētkiem, muzejs aicina Dziesmu svētku skatītājus apmeklēt ekspozīciju nedēļu pirms svētku sākuma. Savukārt svētkiem ienākot Mežaparka Lielajā estrādē, būs iespēja to aplūkot pašiem svētku dalībniekiem bez maksas.

Pēc XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem ekspozīcijas apmeklējums atkal būs pieejams plašākai publikai.

Jūnijā sāka darboties ekspozīcijas "Dziesmusvētku telpa" mājaslapa, kurā atrodama informācija par ekspozīciju, tajā apskatāmajiem objektiem, gaidāmajiem pasākumiem un darba laikiem.

Lai atvieglotu ekspozīcijas apmeklējumu, muzejs aicina mājaslapas sadaļā "Biļetes" laikus iegādāties biļeti, izvēloties sev vēlamo dienu un laiku. Biļetes jāpiesaka arī bezmaksas apmeklējumam.

"Dziesmusvētku telpa" veidota divos stāvos, kas saturiski viens otru papildina.

"Dziesmusvētku telpa" pirmā stāva saturu veido četri objekti – "Līgo karogs", interaktīvā dārgumu siena "Laika upe", kormūzikas klausīšanās krēsli un multimediāla instalācija "Lielākais koris pasaulē". Katrs no "Dziesmusvētku telpa" objektiem sniedz savu īpašo atslēgu mijiedarbei ar Dziesmu un deju svētku tradīciju.

Ekspozīcijas otrais stāvs atvēlēts "Dziesmusvētku telpa" izglītības programmai. Brīvpieejas grāmatu plauktā apskatāmi Dziesmu svētku katalogi, novadu svētku grāmatas, izdevumi par personībām un kolektīviem, kas ļaus izzināt un pētīt Dziesmu svētku tradīcijas vēsturi Latvijā un pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!