Foto: Publicitātes foto

Decembrī Rīga kļūs par unikāla Eiropas kino notikuma norises vietu. Piedaloties pasaules mēroga kino režisoriem, aktieriem, producentiem, scenāriju autoriem un starptautisko mediju pārstāvjiem, šeit notiks Eiropas kino gada gaidītākais pasākums - 27.Eiropas kinoakadēmijas (EFA) balvu pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tiks sadalītas šī gada Eiropas kino gada balvas 20 nominācijās. Svinīgā ceremonija, kuru tiešraidē uz lielā ekrāna 13.decembra vakarā varēs vērot arī kinoteātrī Splendid Palace, vienlaikus tiks translēta aptuveni 40 valstu televīzijās.

Savukārt dienu iepriekš - 12.decembrī - kinoteātrī Splendid Palace notiks vēl kāds unikāls pasākums – EFA īpašais kino seanss, kas veltīts zvaigznei – kino personībai, kurai šogad tiks piešķirta goda balva par mūža ieguldījumu Eiropas kino mākslā, ar paša EFA goda viesa piedalīšanos. Pašlaik balvas ieguvēja vārds vēl tiek turēts slepenībā, bet to EFA pārstāvji sola paziņot jau tuvāko dienu laikā.

"22 spilgtas Eiropas personības, aktieri, režisori, komponisti, kinooperatori gadu gaitā ir saņēmuši Eiropas kinoakadēmijas balvu par mūža ieguldījumu! Kurš no mūsdienu izcilajiem meistariem par šīs balvas cienīgu tiks atzīts šogad? Intriga vēl ir spēkā… Bet pirmo reizi šāda mēroga starptautisks pasākums ar zvaigznes piedalīšanos notiek Rīgā, Splendid Palace, turklāt ikvienam būs iespēja būt par šī unikālā, vēsturiskā notikuma aculiecinieku", uzsver kinokritiķe Daira Āboliņa.

Eiropas kino biļete

Šoruden, noskatoties 3 Eiropas kino filmas kino Splendid Palace, ikvienam skatītājam ir iespēja piedalīties loterijā un kļūt par vienu no trim laimīgajiem, kuri 12.decembrī klātienē kinoteātrī Splendid varēs apmeklēt EFA īpašo kino seansu ar goda viesa – Eiropas kinoakadēmijas balvas par mūža ieguldījumu saņēmēja piedalīšanos.

Loterijā piedalīsies visas biļetes (gan kasēs, gan internetā pirktās), kas iegādātas laika posmā no 2.oktobra līdz 30.novembrim, uz kurām būs īpašā akcijas zīme. Sakrātās biļetes jāieliek aploksnē, jāuzraksta savs vārds, uzvārds, e-pasts un tālrunis un jāatstāj īpašā kastē Splendid Palace, Elizabetes ielā 61, foajē.

Uzvarētāju vārdi tiks izlozēti 2.decembrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla atklāšanas ceremonijas laikā kinoteātrī Splendid Palace.

Rudens repertuāra jaunumi

Kinoteātrī Splendid Palace šoruden gaidāmas vairākas izcilas Eiropas filmu pirmizrādes:

  • "Saproti mani, ja spēj" (Incompresa, Itālija/Francija, rež.A.Adžento) jau no 3.oktobra;
  • starptautisku atzinību guvusī J.Kursieša filma "Modris" – no 23.oktobra;
  • "Īvs Senlorāns" (Yves Saint Laurent, Francija, rež.Jail Lespert) – novembrī;
  •  u.c.

No 31.oktobra līdz 6.novembrim Splendid Palace norisināsies vācu kino festivāls Berlināle, no 28. līdz 30.novembrim - Autorkino festivāls ar leģendārā režisora Vima Vendersa filmām, no 2.līdz 12.decembrim notiks pirmais Rīgas Starptautiskais kino festivāls, savā programmā piedāvājot gan tikšanos ar režisori Līvu Ulmani un viņas jaunākās filmas "Jūlijas jaunkundze" pirmizrādi, gan Eiropas kino filmu retrospekcijas, kā arī Nacionālo kino festivālu "Lielais Kristaps".

Tāpat visas sezonas garumā skatītājiem būs iespēja noskatīties arī aktuālo pasaules filmu pirmizrādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!