Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kannu kinofestivāls, kas pērn Covid-19 pandēmijas dēļ tika atcelts, šogad no tradicionālajiem datumiem maija beigās tiek pārcelts uz jūliju, raksta ārvalstu mediji.

Kā vēsta "Variety", festivāla rīkotāji sola jaunos datumus nosaukt vēl šomēnes un ir apņēmības pilni pasākumu noorganizēt klātienē.

Šobrīd jūlijs ir piemērotakais laiks Kannu kinofestivāla norisei, jo vēlākos datumos tas varētu "saskrieties" ar Venēcijas un Toronto kinofestivāliem, kas savukārt notiek augusta beigās un septembra sākumā. "Variety" arī izsaka varbūtību, ka festivāls jūlijā būtu atbalsts krīzē nonākušajai viesnīcu industrijai. Tāpat festivāla direktors Tjerī Fremo pieļauj, ka festivāla norises laiks būs ilgāks, jo pandēmijas dēļ nav notikušas vai ir pārceltas vairāku nozīmīgu filmu pirmizrādes.

Atgadinām, ka 2020. gadā Covid-19 pandēmijas dēļ Kannu kinofestivāla datumi vairākkārt tika pārcelti, līdz prestižais kino pasākums tika atcelts pavisam. Pēc festivāla atcelšanas Fremo publicēja vairāk nekā 50 filmu sarakstu, kas reprezentē nenotikušā festivāla oficiālo atlasi. Izvēlētajām filmām bija tiesības savos publicitātes materiālos un titros pievienot norādi "2020.gada Kannu oficiālās atlases filma", kad tās tiks demonstrētas citos festivālos, tiešsaistē vai arī vispārējā kino repertuārā.

Sarakstā bija iekļautas amerikāņa Vesa Andersona jaunākā filma "The French Dispatch", franču režisora Fransuā Ozona "Summer of 85", brita Stīva Makvīna "Lover's Rock"un japāņu režisores Naomi Kavases darbs "True Mothers".

Atgādinām, ka Kannu kinofestivāls ir viens no visprestižākajiem kino pasaules notikumiem, kas Francijā notiek kopš 1946. gada. Festivāla galvenā balva, ko pasniedz labākajai filmai, ir "Zelta palmas zars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!