Filmas "Kriminālās ekselences fonds" (KEF) komanda ar režisoru Oskaru Rupenheitu priekšgalā publicējusi savas topošās jaunās filmas "Tumšzilais evaņģēlijs" pirmo tīzeri.

Kā vēsta filmas veidotāji, treileris tapis pēc pirmā filmēšanas posma – tajā ir ainas no kinolentē redzamā galvenā policijas iecirkņa, kas bija iekārtots Trompovska kvartālā jeb bijušās rūpnīcas "Provodņiks" telpās. Šīs lokācijas izbūve un iecirkņa iekārtošana aizņēmusi aptuveni mēnesi.

Šis ir pirmais tik plašs ieskats topošajā filmā. Treilerī redzami galvenais varonis Romāns Skulte un viņa iecirkņa kolēģi. Tāpat kā filmā "Kriminālās ekselences fonds", arī šajā visas lomas atveido neprofesionāli aktieri.

Līdzīgi kā KEF arī jaunā filma top bez valsts atbalsta. Lai varētu turpināt darbu pie filmas, tās veidotāji turpina pūļa finansējuma kampaņu, kas ilgs līdz šī gada 20. septembrim. Visi ziedotāji tiks pie dažādiem ar filmu saistītiem suvenīriem.

Ziedot filmas "Tumšzilais evaņģēlijs" tapšanai var šeit.

Šobrīd kampaņa jau tuvojas noslēgumam, atbalstu filmai jau ir snieguši 226 cilvēki, kopumā ieguldot vairāk kā 13 000 eiro, portālam "Delfi" stāsta filmas veidotāji.

Foto: Publicitātes foto

"Ar filmas atbalstītāju un privāto investoru palīdzību jau nofilmēts aptuveni 30% topošās filmas ainu, tai skaitā policijas iecirkņa epizodes, kuras tad arī redzamas šājā tīzerī. Tāpat var gūt ieskatu filmas atmosfērā, kura ir gaidāma daudz tumšāka, kā "Kriminālās ekselences fondā", tomēr neaizmirsīsim veco parunu "kurš armijā dienējis, tas cirkā nesmejas", jo tieši to pašu var attiecināt arī uz 90. gadu vidus Rīgas policijas iecirkni, kurā norisinās filmas darbība," vēsta filmas komanda.

"Filmas atbalsta kampaņa norisināsies līdz 20. septembrim un mūsu plāns ir ne tikai veiksmīgi realizēt visus jau pasūtītos plakātus, T-kreklus, šķiltavas un blašķes, bet arī nodrošināt daļu no nākamajam filmēšanas posmam nepieciešamā budžeta."

Jau ziņots, ka filmas galvenais varonis būs jauns kriminālpolicijas izmeklētājs Romāns Skulte, kurš sāk darbu Rīgā 90. gadu vidū. "Skulte ir pilns entuziasma un kāres mainīt pasauli, attīrot to no noziedzības, korupcijas un visiem pārējiem sūdiem, kas viņam derdzas. Kas notiek ar tādu zaļu operu, kurš ar naivu ideālismu lec iekšā īstajā pasaulē? Pa muti dabon – vot, kas notiek! Ātri vien viņš saprot, ka ar ideālismu tālu netiks, un, lai cīnītos gan ar kriminālo pasauli, gan ar paša iecirkni, kuru, kā Skulte redz, ne vienmēr interesē godīgu pilsoņu drošība, viņam nāksies pārkāpt šādus tādus noteikumus un principus. Protams – tas viss cēlu mērķu vārdā! Un kā viedi vēsta mūsu tautas ticējums: "Ar labiem nodomiem ceļš uz elli bruģēts..." vai arī, citējot kādā pašmāju filmas plakātā redzēto, "Jau sākumā bija skaidrs, ka būs sūdi!"," topošās filmas sižetu ieskicē tās veidotāji.

Plānots, ka filma pirmizrādi piedzīvos 2023. gada beigās vai 2024. gada sākumā.

Atgādinām, ka kriminālo komēdiju "Kriminālās ekselences fonds" par privātiem un pūļa finansējuma kampaņā savāktiem līdzekļiem veidoja režisors Oskars Rupenheits. Filma pirmizrādi piedzīvoja 2018. gadā, kļūstot par vietējo kases grāvēju. Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonijā filma tika pie divām balvām kategorijās "Labākais scenārijs" un "Labākais aktieris otrā plāna lomā", kā arī pie "Delfi" lasītāju simpātiju balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!