Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Pirmdien, 20. februārī, kinoteātrī "Splendid Palace" nosvinēta režisores Unas Celmas filmas "Zilās asinis" pirmizrāde. Jaunais kinodarbs atklāti runā par vardarbību attiecībās – gan fizisku, gan mentālu, gan seksuālu. Galvenajās lomās filmā redzami aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Egons Dombrovskis.

Neskatoties uz smago un būtisko tēmu, ko skar filmas sižets, pirmizrāde tika svinēta ar kāzu cienīgu vērienu – torti, soļanku un dažādiem citiem šajos svētkos iederīgiem elementiem. Pirmizrādi apmeklēja galvenās varones Diānas atveidotāja Ilze Ķuzule-Skrastiņa, kura seansu noskatījās kopā ar dzīvesbiedru, Dailes teātra aktieri Artūru Skrastiņu. Savukārt Egons Dombrovskis, kurš filmā spēlē Diānas vīru Igoru, pirmizrādi nevarēja apmeklēt.

Pasākumā klāt bija arī aktieri Gerds Lapoška, Anda Katrīna Reine, Esmeralda Ermale, Maija Arvena Ozoliņa, Marija Luīze Meļķe, filmas režisore Una Celma un daudzi citi.

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Kā vēsta režisore, stāsti par vardarbību pie viņas nonākuši nemitīgi - gan no pazīstamiem, gan svešiem. "Tie nelika mani mierā. Kādēļ pie manis? Sapratu, ka tie atrod mani, lai varētu rezonēt tādā formā, kuru es varu realizēt – filmā," saka jaunā kinodarba autore.

Filma uzdod jautājumu - vai ir iespējams dzīvot tā, lai visi ar tevi ir apmierināti? "Zilo asiņu" galvenā varone Diāna nāk no turīga sabiedrības slāņa un izmisīgi cenšas dzīvi pielāgot tam, kā citiem šķiet pareizi. Mātei, draudzenei, sabiedrībai, vīram. Cenšoties saglabāt statusu sabiedrībā un mēģinot slēp vīra atkarību, Diānas attiecības ar meitu kļūst traumatiskas. Kas ir svarīgākais - sabiedrība, mamma, vīrs vai attiecības ar meitu? Ko izvēlēsies Diāna? Realizēs citu ideju par savu dzīvi, jeb būvēs pati savu?

Filma kinoteātros visa Latvijā būs skatāma no 24. februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!