Foto: Andrejs Stroniks, Riga IFF

Kinoteātrī "Splendid Palace" 17. oktobrī, pulcējot aktierus, kino draugus un režisora talanta cienītājus, notika Aika Karapetjana jaunās filmas "Bezkaunīgie" pirmizrāde. Mistiskais psiholoģiskais trilleris no 18. oktobra skatāms kinoteātros visā Latvijā.

Kā stāsta režisors, filmas stāsta ideja radusies no personīgās pieredzes: "Pirms vairākiem gadiem Ziemassvētku priekšvakarā gatavojāmies svētkiem kopā ar saviem tuvākajiem. Tobrīd ar sievu bijām sastrīdējušies un īsti nesarunājāmies, bet kopā tīrījām māju. Vienā brīdī izdzirdu sievas saucienu: "Paskaties uz augšu!" Ņemot vērā situāciju, bija skaidrs, ka nekas labs mani tur negaida – un patiešām, pa griestiem ložņāja vesels mudžeklis mazu, baltu tārpu! Bijām tiešām pārsteigti un labu brīdi lauzījām galvu, ko iesākt, beigās iesūcām tos putekļusūcējā. Kopīgi risinot problēmu, pavisam aizmirsām strīdu. Tā man radās filmas ideja – stāsts par sarežģītām attiecībām ģimenē, kurai nākas apkarot šādus nelūgtus viesus savā mājā, un cīņa tiem kļūst par katalizatoru, labu iemeslu, lai atrisinātu sen sasāpējušus jautājumus attiecībās."

Filmā Helēna (lomā Marta Grase) ar ģimeni ierodas sava mirušā tēva entomologa vasaras mājā, kurā nav bijusi kopš bērnības. Viņas valdonīgais vīrs, augstskolas pasniedzējs Rihards (lomā Didzis Jonovs) kopā ar abiem bērniem palīdz ēku atjaunot, lai Helēna tajā varētu pasniegt deju stundas un atsākt savu horeogrāfes karjeru. Kopīgā darbā pavadītās brīvdienas pārvēršas murgā, kad ģimene atklāj, ka māja ir pilna ar kukaiņiem. Cīņa ar tiem pāraug ģimenes cīņā citam ar citu. Taču negaidīts notikumu pavērsiens kļūst par skarbu pamudinājumu pārvarēt savstarpējus aizvainojumus un glābt ģimenes saites.

Filmas režisors ir Aiks Karapetjans, scenārija autori Justīne Kļava un Aiks Karapetjans, operators Jurģis Kmins, montāžas režisors Liks Gabēns, oriģinālmūzika Ivars Arutjunjans, skaņu režisors: Ernests Ansons, filmas mākslinieks Aldis Meinerts, producenti: Aiks Karapetjans, Ilze Krūmiņliepa, un Roberts Vinovskis.

Lomās: Marta Grase (Helēna), Didzis Jonovs (Rihards), Gregors Laķis (Ēriks), Rūta Liepiņa (Maija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!