Foto: Publicitātes foto
No 24. novembrī kinoteātros visā Latvijā ir nonākusi Dienvidkorejā dzimušās kanādiešu režisores Selīnas Songas debijas filma "Pagājušās dzīves", kas pirmizrādi piedzīvoja Sandensas festivālā.

Kā vēsta filmas izplatītāji Latvijā "Kino Pavasaris Distribution", filma vēsta par diviem bērnības draugiem, kuri pēc divdesmit gadiem satiekas uz vienu liktenīgu nedēļu. Kritiķi ir vienisprātis – filmas spēks slēpjas tās cilvēciskajā mērogā, sirsnībā un varoņos, ar kuriem ir viegli identificēties. Daudzi respektabli kritiķi, kā ar Latvijas Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma filmai prognozē "Oskara" balvas nominācijas.

Dzejniece Inga Pizāne pēc filmas noskatīšanās raksta: "Manas asaras arī gribēja redzēt filmu "Pagājušās dzīves", tāpēc pāris reižu izskrēja no acīm paskatīties. Trausls brīnums ir cilvēku satikšanās. Ne vienmēr ir iespējams būt kopā, taču arī šie cilvēki ir ar mums uz mūžu. Un ko nozīmē lemts?"

"Studija "A24", kuras paspārnē filma ir tapusi, ir viena no straujāk augošajām neatkarīgā kino studijām Holivudā, kuras panākumus visā pasaulē pamanīja pagājušogad "Oskaru" ceremonijā, kurā triumfēja studijas filma "Viss visur vienlaikus" (Everything Everywhere All at Once) Filmu studijai piemīt gaume un spēja sajust nākotnes tendences, tāpēc jo īpaši priecājamies par tās ienākšanu Latvijā," min "Kino Pavasaris" Latvijas pārstāve Una Rozenbauma

"Kino Pavasaris" šī ir pirmā filmas, kas tiek piedāvāta Latvijas skatītājiem. Savukārt decembrī kinoteātros visā Baltijā pulcēsies Nikolasa Keidža fani. Keidža jaunākais varonis komēdijā "Sapņu scenārijs" ir nevīžīgs profesors, kurš vienas nakts laikā kļūst par vispasaules slavenību pēc tam, kad parādās ikviena Zemes iedzīvotāja sapnī.

2024. gads Lietuvā, Latvijā un Igaunijā "Kino Pavasaris" piedāvās Sofijas Kopolas jaunāko filmu – biogrāfisku drāmu, kas balstīta rokenrola karaļa Elvisa Preslija bijušās sievas Priscillas Preslijas memuāros.

Tāpat ir apstiprināts, ka nākamgad ar "Kino pavasara" gādību Baltijas kinoteātros nonāks Kannu kinofestivāla "Grand Prix" ieguvēja, vēsturiskā drāma "Interešu zona" (The Zone of Interest, režisors Džonatans Gleizers). Savukārt vēlāk 2024. gadā kinoteātros būs skatāms ego, iekāres un amerikāņu piesātināts romantiskais trilleris – britu režisores Rozas Glāsas filma "Love Lies Bleeding", kā arī Šona Dērkina filma "Iron Claw", kas vēsta par cīkstoņu dinastijas – fon Ērihu ģimenes – uzplaukumu un sabrukumu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!