Foto: Vida Press
Aktieris Viljams Bredlijs Pits jeb vienkārši Breds Pits, nereti dēvēts par planētas izskatīgāko vīrieti, 18. decembrī ieiet jaunā gadu desmitā – viņam paliek apaļi 60. Viņš joprojām ir viena no pasaules lielākajām kinozvaigznēm un regulāri spēlē vadošas lomas filmās, kas kļūst par kino cienītāju īpaši gaidītiem notikumiem. Tomēr tā nav bijis vienmēr, un viņa ceļš uz panākumiem nebūt nav bijis vienkāršs.

Viņš jūs neatcerēsies

Pēc skolas pabeigšanas Breds Pits iestājas Misūri Universitātē, taču to pamet un dodas uz Kaliforniju, lai kļūtu par aktieri. Par viņa dzīves gaitām ASV rietumkrastā, pirms viņš nonāca uz lielā ekrāna, klīst dažādi nostāsti (dažus no tiem intervijās izplatījis arī pats aktieris), piemēram, viņš esot vadājis uz ballītēm striptīza dejotājas, strādājis par ēdiena piegādātāju un noliktavas krāvēju.

Pirmo epizodisko lomu Pits iegūst 20. gadsimta 80. gadu beigās – populārajā seriālā "Dalasa". "YouTube" dzīlēs var atrast savulaik populārās ziepju operas fragmentus ar vēl pavisam jauno aktieri.

1988. gadā viņam pirmo reizi piešķirta galvenā loma kādā filmā – viņa attēlotais varonis serbu režisora Božidara Nikoliča darbā "Saules tumšā puse" ("The Dark Side of the Sun") meklē zāles pret kādu retu un nāvējošu ādas slimību. Kā izrādīsies vairākas desmitgades vēlāk, arī pašam Pitam ir kāda reta kaite – prozopagnozija. Cilvēki, kuriem tā piemīt, nespēj atpazīt cilvēku sejas; lai kādu atcerētos, viņi orientējas pēc vai iegaumē frizūras, balsis un drēbes. Plašākai sabiedrībai Pits to atklājis 2013. gada intervijā amerikāņu žurnālam "Esquire" piebilstot, ka tāpēc viņš daudziem cilvēkiem šķiet augstprātīgs un citus nepamanām. Kā raksta "Esquire", Breds Pits jūs neatcerēsies. "Ja esat viņu satikuši, viņam nebūs ne jausmas, kas jūs esat, kad viņš atkal jūs satiks," raksta amerikāņu žurnālists Toms Džuno. "Jūsu seja izgaisīs no viņa atmiņas, tikko būsiet aizgājuši."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!