Foto: Vida Press
Drīzumā izsolē nonāks populārā komēdijseriāla "Friends" ("Draugi") scenārijs, kas pirms 25 gadiem tika atrasts atkritumu tvertnē Londonā, vēsta CNN.

Izsolē tiks piedāvāts seriāla ceturtās sezonas noslēdzošo epizožu scenārijs, kurās teju visa galveno varoņu kompānija dodas uz Londonu, lai svinētu Rosa un Emīlijas kāzas. Sērijas 1998. gadā daļēji arī tika filmētas Lielbritānijā, Rietumlondonā esošajā "Fountain Studios". Pēc protokola visi scenārija eksemplāri bija jāiznīcina, lai nebūtu riska, ka saturs tiks nopludināts publikai vēl pirms sērijas nonāk televīzijā. Tomēr viens no scenārija eksemplāriem ticis izmests miskastē un to atradis kāds filmēšanas laukuma darbinieks.

Scenārija izsoles vērtība varētu būt no 700 līdz 900 eiro. Taču, kā CNN pauž izsoļu nama "Hansons" pārstāve Amanda Batlere (Amanda Butler), ņemot vērā seriāla aizvien lielo popularitāti, izsoles rezultāti var nest pārsteigumus.

Tāpat jāatgādina, ka pērn mūžībā devās viens no seriāla galvenajiem aktieriem, Čendlera Binga lomas atveidotājs Metjū Perijs.

Seriāla "Friends" pēdējā sezona un noslēdzošā epizode tika parādīta 2004. gadā, taču tas joprojām ir viens no iecienītākajiem komēdijseriāliem pasaulē, kas ir publikas pieprasīts arī straumēšanas laikmetā.

Kā norāda izsoļu nama pārstāve, scenārija īpašnieks, bijušais "Fountain Studios" darbinieks šobrīd ir ap 60 gadu vecs, taču viņa identitāte netiek atklāta. "Hansons" izsoļu nama mājaslapā publicēts nelielas viņa atmiņas par filmēšanas laiku. Viņš raksta, ka nevienu no seriāla aktieriem nav izdevies sastapt klātienē un viss noticis ārkārtīgā aizņemtībā un steigā.

Scenāriju miskastē viņš atradis jau pāris nedēļu pēc filmēšanas beigām. "Tas bija mans darbs – pārliecināties, vai apkārt nemētājas kādas vairs nevajadzīgas lietas. Īsti nezināju, ko ar to darīt, tāpēc noglabāju rakstāmgalda atvilktnē. Atceros, kā prātoju, kuram no aktieriem tas varētu būt piederējis," atklāj anonīmais "Fountain Studios" darbinieks.

1999. gadā viņš darbu "Fountain Studios" pametis un līdz ar aiziešanu no darba iztīrījis arī rakstāmgalda atvilktnes. Tā lielā kartona kastē ar citiem dokumentiem un relikvijām tas aizceļojis pie viņa uz māju.

Viņš arī norāda, ka viņam seriāls "Friends" īsti nav paticis. "Amerikāņu humors atšķiras no mūsu. Šis scenārijs ir pelnījis nonākt pie kāda īstena "Friends" fana."

Seriāls "Friends" televīzijā tika pārraidīts no 1994. līdz 2004. gadam, kļūstot par vienu no visu laiku populārākajiem TV komēdijseriāliem.

"Friends" galvenie varoņi ir seši draugi, kas mitinās divos viens otram pretī esošos dzīvokļos kādā namā Ņujorkā. Komēdijas noslēdzošo sēriju 2004. gadā ASV noskatījās 52.5 miljoni skatītāju. Tā kļuva par desmitgades visvairāk skatīto TV seriāla epizodi Amerikā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!