Sabiedriskā organizācija “Ceļteka” sadarbībā ar Vides aizsardzības fondu aicina jaunos vides aktīvistus un citus interesentus piedalīties savas apkārtnes dabas objektu aprakstu veidošanā.
Nesen izveidotajā maršrutu informācijas sistēmā www.celteka.lv sadaļā “maršruti” iespējams publicēt maršrutu aprakstus, ietverot datubāzē esošos kultūrvēstures un dabas objektus, kā arī pievienot jaunus objektus, kas varētu būt interesants citiem.

Konkursa iecere ir veicināt vides izglītību, mudinot skolēnus un citus apkārtnes ļaudis uzraudzīt un vērot dabas objektus, pastāvīgi tos apmeklējot kopā ar citiem interesentiem gida lomā un tādējādi arī nodrošinot tūristu izglītojošo un instruējošo funkciju, un vienlaikus novēršot nepieļaujamu darbību veikšanu (piemēram, mizas, ligzdu un dobumu postīšanu).

Aprakstu veidošanā var piedalīties 5.-8. klašu skolēni kopā ar saviem vecākiem, skolotājiem un citiem šajā procesā palīdzēt spējīgiem cilvēkiem, taču piedalīties ar savu iniciatīvu var arī citi interesenti.

Šoreiz uzsvars ir likts uz dižkokiem un citiem izciliem dendrofloras objektiem.

Ja jūs ir ieinteresējusi šī informācija, pierakstieties Ceļtekas informācijas sistēmā www.celteka.lv un sāciet ar savas apkārtnes interesantākajiem objektiem un maršrutiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!