Sākusies pieteikšanās līdz šim lielākajām piedzīvojumu sacīkstēm Latvijā un Baltijā – „VX Latvija 2005”, kas notiks 15.-18. jūlijā Liepājas rajonā.
Sacīkstēs komandām no četriem cilvēkiem būs jāveic no 80 līdz pat 300 km gara distance, pārvietojoties ar kājām, velosipēdiem, laivām un peldus. Trasē tāpat būs jāveic arī dažādi speciālie uzdevumi, kas būs saistīti ar kāpšanu, orientēšanos, jāšanu utt. No starta brīža piektdienas vakarā komandām līdz pat finišam būs jāiztiek pašu spēkiem – jebkāda palīdzība no malas aizliegta! Lai sekmīgi veiktu trasi, komandām būs nepārtraukti jārisina navigācijas problēmas, jātiek galā ar speciāliem uzdevumiem, šķēršļiem, pašām jāplāno atpūtas un ēšana, jācīnās ar fizisko un psiholoģisko nogurumu…

Šogad pirmo reizi VX sacīkstēs, kas notiek jau kopš 2001. gada, būs trīs dažādas klases, tādējādi ļaujot dalībniekiem izvēlēties vispiemērotāko savām spējām.

Tautas klases komandām būs jāveic vairāk kā 80 km ar 20 stundu kontrollaiku. Šī ir tā saucamā iesācēju klase, kur savus spēkus piedzīvojumu sacīkstēs var izmēģināt ikviens, kas mīl aktīvo atpūtu, ceļošanu un vēlas piedzīvot kaut ko vēl nebijušu. Jo adrenalīns un piedzīvojumi šajās sacīkstēs ir garantēti!

Sporta klases komandām jau būs jāveic vairāk kā 180 km, un kontrollaiks arī divreiz garāks - 40 stundas. Lai pieteiktos šajā klasē, ir nepieciešama vai nu pieredze piedzīvojumu sacīkstēs, vai ļoti liela pārliecība par savām spējām. Trasē būs jāpavada jau divas pilnas naktis!

Elites klases komandas, savukārt, cīnīsies vairāk kā 300 km garā trasē, kas jāveic 60 stundās! Trīs pilnas naktis, un finišs tikai pirmdienas rītā… Likmes visaugstākās! Gaidāmas komandas ne tikai no Latvijas, bet arī tuvējām kaimiņvalstīm.

Pieteikties var ikviens!

Tautas un Sporta klasēs pieteikties var ikviens – atliek tik savākt komandu, kas ir gatava mesties piedzīvojumos. Elites klasē, savukārt, ir noteikts atlases kritērijs – sekmīga līdzdalība iepriekšējās VX sacīkstēs Latvijā vai līdzīgās sacīkstēs ārzemēs. Jo, kā rāda statistika, līdz šim tikai 10-20% komandu spējušas sasniegt finišu VX sacīkšu Elites klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!