2005.gada 21.jūnijā visā pasaulē vienlaicīgi norisināsies skeitborda pasākums Emerica Wild in the Streets par godu Starptautiskajai skeitborda dienai. Visi skeiteri tiek aicināti satikties plkst.13:00 Viesturdārzā, lai kopīgi brauktu uz labākajām skeitborda vietām Rīgā, kurās notiks dažāda veida neoficiālas sacensības.
Tanī pat laikā arī 102 citās pasaules pilsētās ap 20 miljoniem skeiteru tiksies, lai kopīgi svinētu šo dienu, kas veltīta skeitbordam visā pasaulē, kopīgi pārvietojoties pa pilsētas ielām un organizējot dažādas aktivitātes.

Skeitbords dzima pilsētas ielās, skeitborda parki braucējus tikai ierobežo. Tajos ir labi skeitot, lai iemācītos kaut kādu konkrētu triku. Īstie skeiteri skeito tikai ielās – meklē labākās un interesantākās pilsētas vietas, kur izdomāt vai iemācīties kādu jaunu triku. Ir laiks skeitbordu aizvest tur kur viņš ir dzimis – ielās!

Pasaules Skeitborda diena sākās 2004.gadā 21.jūnijā Ņujorkā ar mērķi izveidot skeitborda kopienu un informētu sabiedrību par skeitbordu, tā būtību un vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!