Latvijas labākajam vējdēļotājam Jānis Preisam, izaicinot Latvijā ātrāko vējdēļotāju Larsu Āboliņu, nākamo nedēļu notiks sacensības “Profs Championship”, kurās abi sportisti ar vējdēļiem dosies uz Gotlandi (Zviedrija), ziņo vējdēļotāju pārstāvji.
Tie būs pirmie latvieši, kas šādā veidā mēros 160 km attālo posmu līdz Gotlandei. Sportistu drošību “Profs Championship” laikā uzraudzīs Nacionālo Bruņoto Spēku jūras spēki. Starp sportistiem derības šķir uzņēmējs Ģirts Vilciņš.

“Ideja par došanos uz Gotlandi ar vējdēļiem radās jau šī gada vasaras sākumā. Diemžēl pa šo laiku šo posmu ir mērojis lietuvietis. Tāpēc mums tā ir goda lieta veikt šo attālumu. Atšķirībā no lietuviešu kolēģa mēs šo distanci veiksim smagākos apstākļos. Lai piedzīvojumā nebūtu jādodas vienam, esmu nolēmis izaicināt vienu no maniem komandas biedriem – Larsu Āboliņu. Baltijā šādas derības tiek slēgtas pirmo reizi”, informē Jānis Preiss.

“Piedalīšanās sacensībās “Profs Championship” kopā ar pagaidām labāko Latvijā vējdēļotāju Jāni Preisu, man ir liels pagodinājums un izaicinājums. Tāpēc nesvārstoties pieņēmu šīs derības”, atzīst Larss Āboliņš.

“Profs Championship” norisināsies nākošnedēļ laikā no 19. – 24.septembrim. Dienā, kad būs labvēlīgi laika apstākļi šī ekstrēmā piedzīvojuma veikšanai, abi sportisti no Kurzemes piekrastes vienlaicīgi dosies Baltijas jūrā. Uzvarēs tas sportists, kas pirmais sasniegs Gotlandi. Lai garantētu drošību, sportistus visu ceļa posmu pavadīs un uzraudzīs NBS jūras spēki.

“Sportā, tāpat kā biznesā, ir nepieciešams izaicinājums. Biznesā izaicinājums ir jauna tirgus iekarošana, sportā – jaunu rezultātu sasniegšana. Redzot līdzību, Baltijā lielākais hipermārkets profesionālim “Profs”, kurš savas durvis vērs vaļā jau šī gada novembrī, ir nolēmis atbalstīt Latvijā vēl nebijušas derības “Profs Championship”. Labākie izaicina labākos. Manuprāt, šīs būs spraigas sacensības ar grūti paredzamu rezultātu. Es turēšu īkšķus par abiem sportistiem”, informē SIA “Elektrosistēmas” direktors Ģirts Vilciņš.

Sacensībās piedalīsies divi labākie vējdēļotāji atšķirīgās disciplīnās: Jānis Preiss, kas augustā kļuva par Latvijas čempionu Formula Windsurfing klasē, un Larss Āboliņš, kas šī gada sākumā starp labākiem Latvijas vējdēļotājiem uzstādīja ātruma rekordu burāšanā, Zaļā raga salās uzrādot 60 km/h lielu ātrumu.

“Profs Championship” ikviens varēs sekot līdzi speciālās reportāžās radio SWH un portālā Draugiem.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!