Foto: Vida Press
Mīlestība ir tik dažāda kā sniegpārsliņas cīruļputenī – te dzirksteļojoša, te vienmuļa, brīžam ļoti sāpīga. Izdzīvot visas tās nokrāsas varēsi, ja skatīsies lielisko seriālu "Modernā mīlestība" ("Modern Love"), kura sērijas balstītas dažādās esejās par to, cik daudzšķautņaina ir mīlestība 21. gadsimtā.

"Modernā mīlestība" unikāla ar to, ka katra sērija balstīta vienā stāstā un sērijas savstarpēji nav saistītas. Tas nozīmē – katra sezona aizved astoņos dažādos piedzīvojumos, kuros skatītājs atradīs mirkli, emociju vai atziņu, kas aizķers sajūtu stīgas. Brīdī, kad seriāls tieši pirms pandēmijas debitēja "Prime Video", cilvēki visā pasaulē metās to skatīties un atzinīgi novērtēja.

Katra sērija – esejas ekranizējums par reālu pieredzi


Seriāls "Modernā mīlestība" balstīts iknedēļas slejā ar tādu pašu nosaukumu avīzē "The New York Times". Kopš 2004. gada katru svētdienu slejā var izlasīt stāstus par moderno mīlestību visdažādākajās tās izpausmēs. Attiecības, jūtas, nodevība un atklāsmes – katrā stāstā var atrast ko aizraujošu, dziedējošu un saviļņojošu. Īpašais "Modern Love" esejās ir tas, ka tā ir reālu cilvēku pieredze, nevis fikcija.

Foto: Vida Press
Brendons Kails Gudmens un Endrjū Skots

Sleja aizsākās pēc tam, kad rakstnieku pāris Daniels Džounss un Ketija Henauera katrs uzrakstīja grāmatu par darba un ģimenes dzīves izaicinājumiem. Pēc intervijas ar pāri avīzē viens no redaktoriem uzaicinājis Džounsu un Henaueru veidot iknedēļas sleju, kurā apkopot citu unikālos mīlasstāstus. Joprojām ikviens var iesniegt savu stāstu, kuru Džounss pēc tam apčubina. Viņš atklājis, ka katru gadu saņem aptuveni 9000 pieteikumu slejai.

Viss vainagojies ne tikai ar seriālu, bet arī citiem projektiem. Izdota grāmata, kurā apkopotas vispopulārākās esejas. Šobrīd arī regulāri pie klausītājiem nonāk "Modern Love" podkāsta epizodes.

Spilgtās sērijās spilgti aktieri


Pirmā "Modernās mīlestības" sezona skatītājus lutināja ar patiesi krāšņu un talantīgu aktieru tēlojumu. "Graustu miljonāra" spožais aktieris Devs Patels attēlo populāras iepazīšanās lietotnes izveidotāju, kurš savu pazaudētās mīlestības stāstu uztic žurnālistei. Izcilā Anna Hetaveja seriālā spilgti parādās kā Leksija, kuras dzīvi pavada bipolāro traucējumu kalniņi. Asprātīgā Tīna Feja atveido varoni, kas ar vīru attapusies uz terapeita dīvāna. Un šarmantā Endrjū Skota ("Sherlock", "Fleabag") tēls vienā no sērijām satuvinās ar surogātmāti, izveidojot īpašu saikni.

Foto: Vida Press
Lūsija Bointone un Kits Haringtons

Vai otrā sezona lutina ar tikpat spilgtām zvaigznēm? Latiņa turpina būt tikpat augsta, un astoņās nākamajās sērijās lomās varam redzēt Miniju Draiveri, kuras varonei dzīve uzdāvinājusi divas lielās mīlestības. "Troņu spēlēs" iepazītais Kits Haringtons asprātīgā sērijā pandēmijas pirmajās dienās sastop svešu meiteni, iemīlas un paļaujas uz likteni, lai viņu vēlreiz satiktu. Savukārt Anna Pakvina ("True Blood") savu potenciālo mīļoto satiek terapeita uzgaidāmajā telpā.

Ar eseju autoriem – nerunāt!


Tā kā katra sērija balstīta stāstā ar reāliem personāžiem, seriāla veidotāji aizlieguši aktieriem kontaktēties ar eseju autoriem, lai nekādi neietekmētu scenāriju un tēlojumu. Protams, eseju autori saņēma atlīdzību par to, ka viņu darbs izmantots seriālam. Seriāla producents Džons Kārnijs norādījis, ka pirms iznākšanas pat eseju autoriem atrādījis sērijas. Taču procesā nevienam neļāva iesaistīties saprotamu iemeslu dēļ – lai rezultāts nepārvērstos autobiogrāfijās, izjaucot radošumu.

Foto: Vida Press
Devs Patels un Ketrīna Kīnere

Vienošanos nesazināties pārkāpusi aktrise Ketrīna Kīnere, kura sērijā ar Deivu Patelu attēlo žurnālisti, kas intervē galveno varoni. Esejas autore, žurnāliste Debora Kopakena, izdevumam "Salon" intervijā pastāstīja, ka Kīnere ar viņu sazinājusies e-pastā un abas satikušās. Par laimi seriāla veidotājiem, abas vien sarunājušās par dzīvi un savu ikdienu, it nemaz nepieminot esejā aprakstītos notikumus. Kīnere gribējusi satikt personu, kuru atveidos seriālā, lai dziļāk izprastu tēlu.

Foto: Vida Press

Skaties abas seriāla "Modernā mīlestība" sezonas LMT Viedtelevīzijā!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!