Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes mākslinieks Florentijns Hofmans, kurš pasaules slavu iemantojis ar savu ceļojošo ārkārtīgi lielā izmēra "vannas pīlīti", radījis vēl vairākus milzu dzīvnieku modeļus.

Pēdējā gada laikā viņa darbu sarakstu papildinājuši nīlzirgs un trusis. Tie, līdzīgi kā pasaulslavenā pīle, veidoti kā ārkārtīgi liela izmēra rotaļlietas.

"Nīlzirgu meitene" ir 21 metru gara un vēl līdz pat 28. septembrim būs apskatāma Temzas upē Londonā. Daļēji ūdenī iegremdētais milzu zīdītājs veidots no citu citam pārlaistiem, gariem koka dēļiem. Tam ir milzīgas acis, rozā ausis un rozā deguns.

"Es izvietoju savas skulptūras publiskās vietās, lai cilvēki varētu atpūsties no ikdienas rutīnas, radītu tēmu sarunām un radītu izbrīnu," Hofmans pastāstījis portālam "DesignBoom", "ceru, ka manas skulptūras atrašanās vieta iedvesmos izpētīt upes apkārtni un vēsturi." Veidot šo darbu viņu iedvesmojis fakts, ka savulaik Temzā esot mituši nīlzirgiem radniecīgi dzīvnieki.

Citu milzu skulptūru - "Mēness trusi" – viņš nesen novietojis Taojuānas militārajā bāzē Taivānā. Tas izskatās kā aizsapņojies uz lidmašīnu angāra, vērojot debesis. Tādējādi mākslinieks aicina garāmgājējus pievienoties izdomas un fantāzijas pasaulei.

Milzīgais baltais trusis izstieptām ķepām un ausīm izskatās laiski atgāzies pret zāli apaugušo veco bunkuru. No papīra lapām, koka un putuplasta veidotais garausis sevī iemieso Hofmana ideju par ikdienišķu izejmateriālu izmantošanu radot mākslu.

"Šim darbam es iedvesmu smēlos no mītiem par ķīniešu mēness dievieti Čangi un smaragda trusi," stāsta mākslinieks, "Mēness trusis" guļ atspiedies pret angāru un sapņos domā par dzīvi, neiespējamo iztēlojas iespējamu, un rada pats savus patiesos stāstus."

Tikmēr viņa radītā pīle pēdējo reizi manīta augusta beigās Sanpedro pilsētas ostā, Kalifornijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!