Foto: Publicitātes attēls
Kultūras centra "Grata JJ" mākslas galerijā "MuseumLV" no 5. septembra līdz 5. oktobrim būs skatāma gleznotājas Gitas Šmites darbu izstāde "Es esmu", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Šoreiz līdzās jaunākajām gleznām būs aplūkojami arī senāki māksliniece darbi, pat Mākslas akadēmijas studiju laikā tapuši, veidojot īpatnēju stāstu par sievietes dzīvi un vērtībām.

"Ir interesanti vērot, kas šajos 25 gados ir noticis un kas mainījies. Gleznās portretētie bērni izauguši. Princeses krēsla vietā nākusi pirts lāviņa, krelles un spīgulīšus nomainījuši puķu vainags vai sirmu matu ērkulis. Skaistās modeles nometušas savas izejamās kleitas un ir vienkārši sievietes – pie tam ne abstraktas, bet pavisam īstas – no Kolkas, no Rīgas," raksta izstādes veidotāji.

Gita Šmite beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju, prof. Imanta Vecozola un Viļa Ozola meisterdarbnīcu. Izstādēs piedalās no 1995. gada. Maksliniece sarīkojusi vairāk nekā 12 personāizstādes un veidojusi tērpus teātra izrādēm. Radījusi zīmolu "Pirtsmāksla"

5. septembrī Gitas Šmites personālizstādes "Es esmu" atklāšanas laikā tiks pasniegta "Grata" skatītāju simpātiju balva.

Ieeja izstādē ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!