Foto: Viktors Rimarevs, Latvia, Winner, Regional Awards, Sony World Photography Awards 2024

Prestižā fotokonkursa "Sony World Photography Awards 2024" Baltijas reģionālo balvu ieguvis fotogrāfs no Rīgas, Viktors Rimarevs. Konkursā uzvarējusi fotogrāfija "September", kurā redzama Baltijas jūras līča piekraste Tūjas pludmalē.

Viktors Rimarevs konkursā piedalās ne pirmo reizi. Nesenākais sasniegums ir viņa izcīnītā uzvara 2022. gadā starp Brīvās kategorijas pretendentiem Nacionālajā izlasē ar attēlu "Haze" jeb "Migla".

Uzzinot par balvas saņemšanu, fotogrāfs pauž sajūsmu: "Esmu ārkārtīgi pagodināts saņemt šo balvu. Es no sirds izbaudu fotografēšanu, tādēļ jūtos glaimots, ka manis iesniegtā fotogrāfija "September" saņēma šo atzinību. Sirsnīgi pateicos konkursa organizatoriem par iespēju piedalīties arī šogad."

Viktors atklāj, ka ikdienā strādā ar programmēšanu saistītā elektroenerģijas nozarē, bet brīvajā laikā labprāt fotografē, vasarā dodas izbraucienos ar velosipēdu, bet ziemā iemīļojis slidošanu. Iecienītākā fona mūzika visbiežāk ir roks un džezs.

Reģionālajai balvai tika izvirzīts arī Igaunijas pārstāvis Raido Nurks ar fotogrāfiju "Finish", savukārt Lietuvu pārstāvēja un par pirmo vietu cīnījās Ieva Lozuraitite ar savu attēlu "From Fascism to Fendi".

Kā Reģionālās balvas laureāts Baltijas valstīs, Latvijas pārstāvis Viktors Rimarevs iegūst ne tikai plašāku atpazīstamību, bet arī jaunu aprīkojumu savai radošajai attīstībai, kā arī viņa fotogrāfija "September" tiks iekļauta "Sony World Photography Awards" gadagrāmatā un izstādē Londonā.

Konkursa Nacionālā un Reģionālā balva (National & Regional Awards) ir Pasaules fotogrāfijas organizācijas un "Sony" iniciatīva, lai atbalstītu vietējās fotogrāfu kopienas 54 pasaules valstī. Šogad konkursam kopumā tika iesniegtas vairāk kā 395 tūkstoši fotogrāfijas no aptuveni 220 pasaules valstīm. Nacionālās balvas saņēmēju darbi apskatāmi konkursa mājaslapā.

"Sony World Photography Awards 2024" studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2024. gada 18. aprīlī un tiks iekļauti mākslas centra "Somerset House" izstādē Londonā apskatīšanai no 19.aprīļa līdz 6.maijam. Plašāka informācija pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!