Foto: LETA

Baudot saldējumu un dzērienus, kinoteātrī "Splendid Palace" uz Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" atklāšanu otrdien, 10. aprīlī bija pulcējušies Latvijas kino profesionāļi, aktieri un preses pārstāvji. Festivāls tika atklāts ar krāšņās, daudzu gadu garumā tapušās režisora Jevgēņija Paškēvica filmas "Golfa straume zem ledus kalna" slēgto seansu.

Kā svinīgajā uzrunā, atklājot festivālu, uzsvēra tā direktore Ieva Romanova, šīs – 25. jubilejas "Lielais Kristaps" ir ar īpaši bagātīgu filmu ražu, kas tik lielā skaitā tapušas pateicoties 2007. un 2008. gadā piešķirtajam finansējumam kino nozarei. Romanova arī klātesošajiem atklāja kā vizuāli mainījusies pati balva, kas, sekojot līdzi laikam, kļuvusi laikmetīgāka un simboliskāka – "Lielā Kristapa" siluets kā latviešu kino logs un pasauli.

Atklāšanas mirklī klāt bija arī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, kura novēlēja latviešu kino gūt panākumus pasaulē un vairot savu popularitāti arī vietējo skatītāju vidū.

Jau ziņots, ka īpašajā seansā demonstrētā "Golfa straume zem ledus kalna" "Lielajam Kristapam" izvirzīta desmit nominācijās, tai skaitā Labākā pilnmetrāžas spēlfilma un labākais režisors. Par darbu šajā filmā balvai izvirzīts arī latviešu režisors un aktieris Regnārs Vaivars kategorijā Labākais aktieris otrā plāna lomā. Filma "Golfa straume zem ledus kalna" Latvijas skatītājiem būs pieejama šī gada rudenī, pēc oficiālās pirmizrādes Maskavā šī gada jūnijā.

Filmu skates kinoteātrī "Splendid Palace", Rīgas Kinomuzejā un citur turpināsies līdz 15. aprīlim.

Festivāla "Liela Kristaps" seansu plāns.

Atgādinām, ka festivāla noslēguma ceremonija un laureātu apbalvošana notiks 14. aprīlī, kinoteātrī "Splendid Palace". Ceremonijas tiešraide būs skatāma Latvijas Televīzijas Pirmajā kanālā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!