Foto: Publicitātes foto

Festivāla "Staro Rīga" ietvaros uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas lielajām kāpnēm būs vērojama interaktīva skaņas, gaismas un video instalācija "Samsung Smart Sessions", kuru 16. novembra vakarā, plkst.18:00 atklās pianists Vestards Šimkus, portālu "Delfi" informē objekta realizētāji no "Samsung".

"Staro Rīga" interaktīvā karte.

Pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) ikviens gaismas festivāla "Staro Rīga" apmeklētājs varēs iesaistīties mūsdienīga ietvara radīšanā izcilākajiem latviešu mākslas darbiem. Spēlējot klavieres, ar taustiņu palīdzību tiks radīta skaņu, gaismu un krāsu saspēle uz muzeja kāpnēm, logiem un kolonnām, tādējādi piešķirot labi zināmiem latviešu mākslas klasikas darbiem jaunu skanējumu, neparastu redzējumu un dinamisku uztveres dimensiju. Instalācijā varēs aplūkot Vilhelma Purvīša, Jāņa Valtera, Jaņa Rozentāla, Ģederta Eliasa, Valdemāra Tones, Romana Sutas un daudzu citu autoru gleznas.

Instalāciju 16. novembra vakarā atklās pianists un muzikālā projekta "Samsung Smart Sessions" vēstnieks Vestards Šimkus. Piedaloties "Staro Rīga" instalācijas tapšanā, Šimkus simboliski ieskandinās 9., 10. un 11. decembrī gaidāmos "Samsung Smart Sessions" koncertus, kuros pazīstamais pianists uzstāsies kopā ar elektroniskās mūzikas duetu Elvi/Dunian un multimediju mākslinieci Katrīnu Neiburgu.

Apmeklētājiem, kas "Samsung Smart Sessions" "Staro Rīga" objekta apmeklējumu reģistrēs mobilajā sociālajā tīklā Foursquare un dalīsies ar to Twitter un Facebook portālos, vienlaikus publicējot paša uzņemto instalācijas attēlu, būs iespēja laimēt vērtīgu balvu. Vienam laimīgajam izlozes kārtībā "Samsung" dāvinās divas biļetes uz decembrī gaidāmo "Smart Sessions" Vestarda Šimkus, Elvi/Dunian un Katrīnas Neiburgas koncertu, savukārt Latvijas Nacionālais mākslas muzejs iepriecinās ar izzinošu ekskursiju "Pērles LNMM kolekcijā", kuras ietvaros gida pavadībā kopā ar pieciem draugiem vai ģimenes locekļiem izlozētais festivāla apmeklētājs varēs apskatīt visas LNMM galvenās ēkas pastāvīgās ekspozīcijas, pievēršot īpašu uzmanību populārākajiem un nozīmīgākajiem darbiem Latvijas mākslā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!