Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 21. decembrī, pulksten 18.30, izstāžu telpā "room9" (Dzirnavu ielā 27) notiks fotogrāfa Ivara Grāvleja akcija-izstāde "Ak, eglīte", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Ivars Grāvlejs ir Latvijā un Čehijā strādājošs fotogrāfs, kas plašai sabiedrībai ir zināms ar savu nekonvencionālo un bieži vien izaicinošo attieksmi pret fotogrāfiju, fotografēšanai piemērotajām tēmām un to reprezentāciju. Viņa darbus var redzēt gan kā fotogrāfijas, gan kā foto grāmatas, instalāciju projektus izstāžu zālēs vai arī kā procesuālus un performatīvus notikumus visdažādākajās vietās.

Šobrīd viņa konceptuāla darbu sērija "Latviešu fotogrāfijas nezināmā vēsture", kas 2016. gadā ar lieliem panākumiem tika eksponēta Latvijas Fotogrāfijas muzejā, ir skatāma Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" notiekošajā izstādē "Jaunieguvumi", kurā tiek rādīti 21. gadsimta mākslas darbi, ar kuriem muzejs ir papildinājis savu krājumu.

"Ak, eglīte" centrā ir viens no galvenajiem gada beigu svētku sezonas simboliem – egle. Līdzīgi kā personas ar vārdu "Ieva", "Ādams" vai arī ar dzimšanas datumu 24. vai 31. decembrī, ir tās, kuru svinamās dienas paliek lielo svētku ēnā, tāpat arī egle ir svētku daļa, kas nodrošina saviesīgu atmosfēru, taču nekad nesaņem līdzvērtīgu uzmanību pretī. Tāpēc šis būtu brīdis, kad pievērst uzmanību eglei, sniedzot tieši tai iecerētu dāvanu un visiem kopā radot svinības ne tikai sev, bet arī eglītei.

No 23. decembra līdz 1. janvārim katru dienu no pulksten 12.00 līdz 20.00 izstādes-akcijas "Ak, eglīte" rezultāts būs skatāms "room9" izstādes formātā.

"room9" ir izstāžu telpa, kas atrodas D27 ēkā Dzirnavu ielā 27 – "Free Riga" iniciatīvas radītā platformā Rīgas pilsētvidē, kas ļauj satikties neapsaimniekotām teritorijām un ēkām ar kultūras produktu radītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!