Foto: Publicitātes attēli

Pieminot dzejnieku un publicistu Imantu Ziedoni un apliecinot viņa gara nemirstību, nodibinājuma "Rīga 2014" brīvprātīgie organizē akciju "Ziedonis ir dzīvs!", kurā ikviens aicināts veltīt laiku viņa daiļrades lasīšanai un popularizēšanai.

Dienā, kad notiks atvadīšanās no izcilā dzejnieka – 6.martā, ikviens Ziedoņa daiļrades cienītājs aicināts, plkst.14.00 balsī, klusināti, domās, dziesmā, no grāmatas, no galvas, no datora... tramvajā, uz skatuves, mājās, uz ielas... no sirds lasīt Imanta Ziedoņa darbus.

Akcijā piedalīties aicināts ikviens, to darīs arī Eiropas kultūras galvaspilsētas gada brīvprātīgie, kuru skaits jau pārsniedzis tūkstoti, kļūstot par lielāko un straujāk augošo kultūras jomas brīvprātīgā darba kustību Latvijā.

Jau ziņots, ka Imants Ziedonis mūžībā aizgāja 27. februārī, 79 gadu vecumā.

Rīgas Dome devusi rīkojumu Imanta Ziedoņa izvadīšanas dienā pie Rīgas pašvaldības ēkām, tajā skaitā pie "Rīgas namu pārvaldnieka" apsaimniekotajiem namiem, izkārt valsts karogus sēru noformējumā.

Imants Ziedonis ir latviešu dzejnieks, publicists, īsās prozas (epifāniju) autors, tulkotājs, scenārists, politiķis un viens no populārākajiem latviešu literāro pasaku autoriem. Viņš bija spilgts atmodas laika politiskais darbinieks.

Dzejnieks saņēmis vairākus nozīmīgus apbalvojumus, tostarp otrās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, Ministru kabineta balva par mūža ieguldījumu latviešu kultūrā un izcilu veikumu latviešu literatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!