Foto: F64
Atvadoties no dzejnieka Imanta Ziedoņa, viņa bēru dienā 6. martā, LTV1 tiešraidē translēs atvadīšanos no dzejnieka Imanta Ziedoņa Rīgas Domā, kā arī demonstrēs īpašus raidījumus – dzejnieces Liānas Langas sarunu ar izcilo kultūras personību raidījumā "Melns uz balta" (2003) un raidījuma "100g kultūras" speciālizlaidumu, portālu "Delfi" informē LTV pārstāvji.

Atvadīšanos no Imanta Ziedoņa LTV1 pārraidīs no plkst.10.00 līdz 14.00. Dievkalpojumu plkst.13.00 vadīs mācītājs Juris Rubenis. Tiešraides laikā ar dzejnieka laikabiedriem un domubiedriem sarunāsies televīzijas žurnālisti Ilze Strenga un Andrejs Volmārs.

Plkst.14.00 LTV1 piedāvās Imanta Ziedoņa epifānijas autora lasījumā "Ieklausies, ar Tevi runā..." (režisore Virdžīnija Lejiņa, mūzikas autors Raimonds Tiguls). Vakara programmā plkst.18.30 būs iespēja redzēt raidījumu "Melns uz balta" - dzejnieces Liānas Langas un Imanta Ziedoņa sarunu. Savukārt plkst.19.00 gaidāms raidījuma "100g kultūras" speciālizlaidums, kas veltīts dzejnieka piemiņai.

Atgādinām, ka otrdien, 5. martā plkst.21.35 LTV1 skatāma Imanta Ziedoņa 80. jubilejai veltītā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertprogramma "Atsaukšanās" (2013) ar pianista Vestarda Šimkus, klavesīnistes Ainas Kalnciemas, flautistes Ditas Krenbergas un Jaunā Rīgas teātra aktiera Kaspara Znotiņa piedalīšanos. Pasākumu veidoja arī žurnāliste Ilze Strenga, režisors Armands Zvirbulis un scenārija autore filozofe Iveta Šimkus.Jau ziņots, ka Imants Ziedonis mūžībā aizgāja 27. februārī, 79 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!