Foto: DELFI
Dzejniecei un literatūrzinātniecei Annai Auziņai šis ir bijis radoši piepildīts gads, un tikko pie lasītājiem nonākuši divi viņas izloloti izdevumi – literatūras žurnāls "Strāva", kurā Auziņa darbojas kā redaktore, un debijas romāns "Mājoklis" ar apakšvirsrakstu "Terēzes dienasgrāmata". Abi šie izdevumi tiecas vienlaikus pārsteigt un izglītot par mūsdienu literatūras daudzveidīgajām iespējām. Romānam "Mājoklis" ir potenciāls kļūt par vienu no gada notikumiem pašmāju literatūrā – tā varone Terēze ar teju nepieredzētu atklātību runā par seksualitāti, reliģiju, ģimeni, draugiem un šo slāņu pārklāšanos cilvēka dvēselē, ļaujot piedzīvot atklāsmi par to, cik dziļi ir iespējams sevi analizēt un izprast savu vietu pasaulē.

Mūsu sarunai Anna Auziņa vēlīgi izbrīvēja laiku jau gluži vēlā vakara stundā, lai pārspriestu, kā Latvijas sabiedrība šobrīd raugās uz brīvību, kādi izaicinājumi sagaida, veidojot literatūras žurnālu bez valsts finansējuma, un to, vai viņa būtu gatava reaģēt uz iespējamiem "tikumības sargu" pārmetumiem par romāna saturu.

Ja es raugos uz "Strāvu" un "Mājokli" kaut kādā vienojošā aspektā, tad, šķiet, galvenais, par ko šie abi notikumi mudina domāt un runāt, ir brīvība – gan radošā, gan personiskā. Vai tev ir sajūta, ka mums kā sabiedrībai ir šobrīd ir izteiktas problēmas ar brīvību?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!