Foto: Norbert Tukaj

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ uz divām nedēļām publisko darbību pārtraucis šogad septembrī atvērtais mākslas centrs "Zuzeum", liecina mākslas centra "Facebook" lapā publicētā informācija.

Mākslas centrs apmeklētājiem ir slēgts, jo 22. oktobrī vienam no darbiniekiem tika apstiprināta Covid-19 infekcija. Darbinieks veicis testu pēc tam, kad "Zuzeum" saņēma informāciju, ka 13. oktobrī mākslas centru apmeklējusi studentu grupa, no kuras vienam studentam vēlāk apstiprināta Covid-19 infekcija. Kā teikts paziņojumā, minētajam "Zuzeum" darbiniekam saslimšanas simptomu nav.

"Konsultējoties ar SPKC, noskaidrojām, ka vispārēja karantīna nav nepieciešama. Tomēr, ņemot vērā kopējo epidemioloģisko situāciju valstī, mākslas centrs "Zuzeum" pieņem lēmumu no 22. oktobra uz divām nedēļām pārtraukt publisko darbību," teikts paziņojumā.

Tiek solīts, ka "Zuzeum" apmeklētājiem būs atvērts no 6. novembra.

Jau ziņots, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija liecina, ka pēdējā diennaktī veikti 5510 Covid-19 testi, reģistrēts 161 jauns saslimšanas gadījums, kā arī divas personas mirušas.

Jau ziņots, ka uzņēmēja un mākslas mecenāta Jāņa Zuzāna izveidotais mākslas centrs "Zuzeum" tika atvērts šā gada 10. septembrī. Tajā šobrīd aplūkojama Zuzānu ģimenes kolekcijas mūsdienu mākslas jaunieguvumu izstāde "Mēs dzīvosim".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!