Pēc divus mēnešus ilgas Francijas turnejas Kijevas baleta trupa sniedza savu noslēdzošo uzstāšanos trešdienas vakarā Arkašonas pilsētā Francijas dienvidrietumos, raksta "Euronews".

Simboliski, ka trupa savā turnejā uzstājās ar Pētera Čaikovska baletu "Gulbju ezers", kura ieraksts padomju periodā tika translēts televīzijā gan ģenerālsekretāru nāves gadījumā, gan 1991. gada puča laikā.

Kā novēroja "Euronews", tad pirms savas pēdējās uzstāšanās teātrī "Théâtre Cravey" visi 20 trupas dalībnieki savos viedtālruņos aktīvi sekoja līdzi aktuālajām ziņām par karu Ukrainā. "Mēs jūtamies slikti, esam ļoti nervozi. Mūs ļoti satrauc tas, kas notiek Ukrainā," stāsta 25 gadus vecais baletdejotājs Vladislavs Bondars, kurš izrādē spēlē burvi Rotbartu, vienu no galvenajām lomām Čaikovska baletā.

"Mani radinieki dzīvo reģionā, kur šobrīd viss ir mierīgi, un viņi ir drošībā. Paldies dievam! Laiku pa laikam viņi dzird šāvienus un sprādzienus," stāsta dejotājs. Tikmēr viņa kolēģe, 26 gadus vecā balerīna Ksenija Dronova, piebilst: "Uz skatuves man ir jāsavalda emocijas un jākoncentrējas priekšnesumam. Man jāturpina smaidīt arī tad, ja es to nevēlos."

Atgādinām, ka Krievijas iebrukums ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!