18. jūnijā fonda "Mākslai vajag telpu" Vasaras mājā Kalnciema ielā tika prezentēts mākslas portāla "Arterritory.com" izdevuma "Arterritory sarunas ar kolekcionāriem" otrais sējums latviešu valodā.

"Arterritory sarunas ar kolekcionāriem" iekļautas vienpadsmit intervijas, kas notikušas Parīzē, Tokijā, Berlīnē, Nicā, Rīgā, Briselē, Antibās un nelielajā Santomato ciematā netālu no Florences. Tajās savos stāstos dalās Žils Fušs, Igors Cuhanovs, Rjutaro Takahasi, Džuliano Gori, Jūlija Stošeka, Alēns Servē, Žans Pigoci, Jānis Zuzāns, Takeo Obajasi, Edžidio Marcona un Izabella Magta, vēsta portāla pārstāvji.

"Ja jums ir problēmas ar alkoholu, jūs varat doties uz anonīmo alkoholiķu biedrību, arī no narkotikām ārstē. Pret kolekcionēšanu zāļu nav." tā saka viens no izdevumā iekļautajiem kolekcionāriem Žans Pigoci.

Savukārt viena izdevuma koncepta autorēm Una Meistere stāsta: "Visbrīnišķīgākais šajās sarunās ir tas, ka mums nav gadījies satikt un, jāsaka, esam arī apzināti izvairījušies tikties ar kolekcionāriem, kas mākslu uztver kā investīciju. Šie visi cilvēki ir kaislīgi, un viņi arī savās kaislībās dalās."

Žurnāla izdevums angļu valodā - "Arterritory Conversations with Collectors Vol 2" - tika prezentēts maija sākumā 56. Venēcijas mākslas biennāles laikā Venēcijā. Šobrīd tas pieejams vairākos prestižos Eiropas grāmatveikalos, stāsta izdevuma pārstāvji.

Savukārt šo jauno latviešu izdevumu var iegādāties izdevniecības Neputns veikalā, galerijā Istaba, koncepta veikalā Riija, grāmatu un kultūrpreču māju "NicePlace Mansards", LNMM izstāžu zālē Arsenāls un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!