Foto: DELFI

Otrdienas, 5. novembra, vēlā vakarā "Rīgas Laika" festivāla ietvaros ar muzikālu izrādi "Vectēvs Pjotrs un zaķi" Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" uzstāsies par dzīvo leģendu dēvētais Krievijas underground pārstāvis Pjotrs Mamonovs.


Beidzis Maskavas Poligrāfijas institūtu, Mamanovs kādu laiku strādājis par redaktoru un atdzejotāju no angļu un norvēģu valodas, taču astoņdesmito gadu vidū iesaistījies Krievijas underground kustībā un muzicēja pankroka grupā "Zvuki Mu". Grupa aizrāvās ar īpatnēju ārtroka novirzienu, kurā mūzika sajaucās ar teatrāliem elementiem.

Šajā laikā Mamonovs pagrīdes aprindās iemantoja slavu, kā arī turību, kas
ļāva viņam izdzīvot īstu Rietumu rokmūziķa  dzīvesveidu, neiztiekot arī bez narkotiku un alkohola lietošanas. Kopš 90. gadu sākuma līdz ar grupas un Mamonova slavas norietu underground vidē, viņš paspējis filmēties gan dažādās kino lomās, gan iejusties solomūziķa ādā. Tomēr par viņa galveno žanru kļuvušas muzikālas monoizrādes, kurās apvienoti gan teātra, gan pantonīma, gan rokkoncerta elementi.

Piedāvājam fotoreportāžu no Pjotra Mamonova sagaidīšanas lidostā "Rīga":

Jau vēstīts, ka "Rīgas Laika" festivāls tiek organizēts, svinot žurnāla "Rīgas Laiks" 20 gadu jubileju. Tas norisinās laikā no 4. novembra līdz 10. novembrim, piedāvājot aptuveni 50 dažādus notikumus - izstādes, koncertus, teātra izrādes, filmas, tikšanās ar Rīgas Laika autoriem un veidotājiem, un intelektuālas diskusijas. 

Ar pilnu pasākumu programmu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!