Foto: DELFI

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanas likumā, kas paredz noteikt gala termiņu - 2013.gada 31.decembri, - kad pilnībā ir pabeidzams LNB projekts.

Šonedēļ šos likuma grozījumus konceptuāli atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija un lūdza tos virzīt steidzamības kārtā. Atbilstoši projekta īstenošanas grafikam LNB ēkas būvniecību pabeigs līdz šā gada beigām, bet ēkas apdares darbi turpināsies, kas jāpabeidz nākamā gada laikā. Līdz ar to bibliotēkas telpas varēs sākt izmantot 2013.gada nogalē.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende (NA) portālam "Delfi" sacīja, ka iepriekš normatīvajos aktos nebija noteikts termiņš, līdz kuram ir jāpabeidz "Gaismas pils" būvniecība un iekārtošana. Ar šiem likuma grozījumiem šāds termiņš būs noteikts, kas ir būtiski, ņemot vērā, ka Rīga 2014.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

LNB projektam nākamā gada budžetā būs nepieciešami papildu 9,4 miljoni latu, kas pamatā saistīts ar izmaksu pieaugumu infrastruktūras objektu būvdarbiem, kā arī mēbeļu un aprīkojuma izmaksām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!