Foto: LETA

Ārkārtējās situācijas un pastiprināto ierobežojumu dēļ klātienē ar skatītājiem nenotiks ne kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonija, ne teātra mākslas apbalvojumu "Skatuves nagla" dalīšana ikgadējā "Spēlmaņu naktī".

"Lielā Kristapa" filmu skates sāksies 12. novembrī un jau sākotnēji tās tika plānotas daļēji klātienē un daļēji tiešsaistē, taču šobrīd seansi kinoteātrī “Splendid Palace” un Tallinas ielas kvartālā ar ārkārtējās situācijas ieviešanu ir atcelti.

"Lielā Kristapa" festivāla laikā, no 12. līdz 15. novembrim, vietnē www.filmas.lv būs iespēja noskatīties balvai nominēto filmu izlasi, pirmizrādes un Mūža balvas laureāta Kalvja Zalcmaņa retrospektīvu. Savukārt balvu pasniegšanas ceremoniju šogad jaunā formātā – bez skatītājiem – būs iespēja vērot Latvijas Televīzijas tiešraidē 15. novembrī, liecina informācija "Lielā Kristapa" mājaslapā.

Foto: LETA

Klātienes pasākumu spiesti atcelt ir arī ikgadējās "Spēlmaņu nakts" rīkotāji no Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS). Šis pasākums tradicionāli notiek 23. novembrī – izcilā latviešu režisora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja LTDS pārstāvis Ričards Vorobjovs, šobrīd "Spēlmaņu nakts" darba grupa strādā pie tā, lai klātienes pasākuma vietā izveidotu pēc iespējas labāku TV un radio pārraidi.

Jau ziņots, ka Covid-19 ierobežošanai no pirmdienas, 9. novembra, līdz 6. decembrim Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikti vairāki papildus ierobežojumi, tai skaitā nedrīkst notikt nekādi publiskie kultūras pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!