Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Kannu kinofestivāla grezno publiku un kinozvaigznes pārsteigusi kāda sieviete kura kailām krūtīm uz sarkanā paklāja protestējusi pret izvarošanām Ukrainā.

Sieviete parādījās uz sarkanā paklāja pirms Džordža Millera filmas "Three Thousand Years Of Longing" pirmizrādes, novilka vakarkleitu, pagriezās pret fotogrāfiem un kliedza: "Pārtrauciet mūs izvarot".

Viņas krūtis bija nokrāsotas Ukrainas nacionālajās krāsās – dzeltenajā un zilajā, un arī tās rotāja uzraksts "pārtrauciet mūs izvarot". Tāpat viņas kājas un ķermeni klāja sarkanā, asinis imitējošā krāsa.

Īsi pēc sievietes parādīšanās, viņu aizveda apsardze.

Kā vēsta ārvalstu mediji, sieviete nav identificēta, bet, iespējams, viņa ir viena no Francijas feministu grupas "SCUM" aktīvistēm. Kā vēsta televīzijas kanāls France 3, protestētāja ir 18 gadus veca un ir no Parīzes.

Jau ziņots, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma jau saņemti daudzi ziņojumi par krievu karavīru seksuālo vardarbību pret ukraiņu sievietēm. Taču tiek uzskatīts, ka izvarošanas gadījumu ir daudz vairāk, nekā par tiem tiek ziņots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!