Foto: LETA
30.julijā valdības sēdes slēgtajā daļā uzklausīts Finanšu ministrijas un "Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) sagatavotais informatīvais ziņojums par ugunsgrēka seku likvidēšanu Rīgas pilī.

VNĪ valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane žurnālistiem sacīja, ka valdība pieņēmusi zināšanai arī VNĪ sniegto informāciju par iespējām pārvietot uz citām telpām Rīgas pils kastelas daļā izvietotos muzejus un to krājumus.

Pēc Strautmanes teiktā, ir nolemts, ka VNĪ no Izglītības un zinātnes ministrijas pārņems savā valdījumā ēku Rīgā, Lāčplēša ielā 106/108. Šī ir viena no ēkām, kurās varētu tikt izvietoti muzeju krājumi.

Tāpat tiek izskatīta iespēja Latvijas Rakstniecības un mūzikas muzeju pārvietot uz telpām Rīgā, Kalnciema ielā 14, kā arī izvietot ekspozīciju zāles bijušajās Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes telpās Rīgā, Raiņa bulvārī 32.

Jau ziņots, ka 20.jūnijā ugunsgrēks Rīgas pilī plosījās 3200 kvadrātmetru platībā, kā rezultātā cieta arī celtnē izvietotie muzeji un to eksponāti. Šobrīd uz nenoteiktu laiku apmeklētājiem ir slēgts Latvijas Nacionālais vēstures muzejs. Muzejam pēc ugunsgrēka Rīgas pilī cietušo eksponātu saglābšanai nepieciešami apmēram 40 tūkstoši latu. Tāpat pils telpās atradās Latvijas Rakstniecības un mūzikas muzeja krātuve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!