Foto: Publicitātes attēli
Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" sadarbībā ar portālu "Delfi" izsludina pieteikšanos apbalvojumam "Laiks Ziedonim!", kura ietvaros tiek meklēti un cildināti cilvēki par izcilību jaunradē jomās, kas dzejniekam ir bijušas svarīgas.

Meklējot un cildinot apbalvojuma ieguvējus, tiks vērtētas personības un viņu padarītais Imantam Ziedonim svarīgu vērtību kontekstā - izcilība, degsme, sūtība, stāja, veiksme, savpatība. Lai spētu to veikt, fonds "Viegli" ir aicinājis iesaistīties cilvēkus, kas ir kompetenti nomināciju jomās, vai pārredz un pārzina nozares aktualitātes, nosaucot tos par šīs nozares vizionāriem.

Par vienu no apbalvojuma tautsaimniecības nominācijas "Zemi es mācos" vizionāriem izvēlēts Biznesa augstskolas "Turība" līdzīpašnieks, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidents Aigars Rostovskis. Viņš norāda, ka uzņēmīgu cilvēku godināšana ir ļoti svarīgs sabiedrības izaugsmes veids, "jo mums ir visiem jāparāda, kas patiesībā rada pamatu mūsu labklājībai."

"Es aicinu cilvēkus ieteikt nominācijai mūsu uzņēmīgākos cilvēkus - tos, kuri izveidojuši paši savu biznesu un paši rūpējas par savu, ģimenes un tuvāko labklājību. Tos, kuri ir piemērs pārējiem - nekurn un iziet ārpus komforta zonas, uzņemas risku un pierod pie tā. Īpaši aicinu ieteikt tos, kuriem izdevies ielauzties eksporta tirgos, kas parāda īpašu drosmi un apņēmību.

Tāpat es gribētu redzēt tādus mūsu uzņēmējus, kuri savu biznesu veic, neizmantojot Eiropas fondu naudas, un to izveidojuši veselīgu - tādu, kas nav atkarīgs no, piemēram, pabalsta naudām," savu vīziju par potenciālajiem apbalvojuma "Laiks Ziedonim" saņēmējiem atklāj Rostovskis.

Apbalvojums tiks pasniegts 3. maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, piecās nominācijās, un tā mērķis ir iedvesmot un iedrošināt latviešus visā pasaulē. "Laiks Ziedonim" ideja izlolota pirms vairākiem gadiem, kopā ar dzejnieku, un tās galvenā ideja ir meklēt varoņus, un ļaut tautai caur tiem redzēt savu leģendāro cildenumu.

"Laiks Ziedonim" kategorijas:

Apbalvojums zinātnē "Taureņu uzbrukums"
Nominācijā "Taureņu uzbrukums" apbalvojums tiks pasniegts par sasniegumiem kādā akadēmiskā nozarē, kurā Latvijā tiek pasniegts doktora grāds.
Vizionāri: Rolands Lappuķe, Ivars Lācis, Sandra Kropa, Gustavs Strenga

Apbalvojums Novadpētniecībā  "Kedas"
Nominācijā "Kedas" apbalvos par sasniegumiem lokālu teritoriju (novada, ciema, pagasta, pilsētas utt.) izpētē, veicinot latviskumu un iesakņotību.
Vizionāri: Kārlis Kazāks, Rūta Jirgensone, Aldis Austers, Laima Kota

Apbalvojums Tautsaimniecībā "Zemi es mācos"
Nominācijā "Zemi es mācos" apbalvojums tiks pasniegts par sasniegumiem latviskā saimniekošanā, komercdarbībā, kas balstīta Latvijas tautas resursos un tradīcijās.
Vizionāri: Ēriks Hānbergs, Daina Bruņiniece, Baiba Mikāla, Aigars Rostovskis

Apbalvojums nominācijā Bērni un jaunieši "Rabarbers"
Nominācijā "Rabarbers" par izciliem sasniegumiem tiks cildināti bērni un jaunieši, vai arī cilvēki, kas izcili veic savu darbu, darbojoties ar bērniem un jauniešiem.
Vizionāri: Jānis Šipkēvics Jr., Rūdolfs Mings, Ilga Reizniece, Līga Rudzīte

Apbalvojums nominācijā Dzīve literatūrā "Bize"
Nominācijā "Bize" apbalvos personību par izciliem sasniegumiem radot, tulkojot, mācot, izplatot vai izdodot latviešu literatūru.
Vizionāri: Māra Zālīte, Līga Blaua, Aivars Berķis

Katrā nominācijā laureāts saņems cildinājuma apliecinājumu un 3000 eiro, pēc visu nodokļu nomaksas. Par naudas balvas fondu rūpējas Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Pieteikties apbalvojumam var līdz 2014. gada 3. martam, aizpildot pieteikuma anketu. Plašāku aprakstu par pieteikšanos meklējiet mājas lapā www.laiksziedonim.lv.

Fonda sadarbības partneri ir Borisa un Ināras Teterevu fonds, "Delfi", Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un žurnāls "Ieva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!