Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 3. maijā, atzīmējot Imanta Ziedoņa 81. dzimšanas dienu, tiks cildināti pirmie pieci apbalvojuma "Laiks Ziedonim" saņēmēji. Apbalvojuma ideja izlolota pirms vairākiem gadiem kopā ar dzejnieku, un šogad tas pirmo reizi tiks pasniegts.

Apbalvošanas ceremonija notiks Gaismas pils Imanta Ziedoņa zālē un tajā piedalīsies Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis, Vestards Šimkus, Latvijas Radio koris, Dita Krenberga, Raimonds Gusarevs, Jānis Šipkēvics, Jānis Strapcāns, Kaspars Zemītis, Laima Jansone un Raimonds Tiguls. Ceremonijas režisore ir Laura Groza - Ķibere.

Pasākuma norisei 3. maija vakarā plkst. 21 varēs sekot līdzi arī tiešraidē Latvijas Televīzijas 1. kanālā un Latvijas Radio.

Jau ziņots, ka Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" sadarbībā ar portālu "Delfi" aicināja apbalvojumam pieteikt un pieteikties tādus cilvēkus, kuri parādījuši izcilību jaunradē jomās, kas dzejniekam ir bijušas svarīgas.

Meklējot apbalvojuma ieguvējus, personības un viņu padarītais tika vērtēts Imantam Ziedonim svarīgu vērtību kontekstā - izcilība, degsme, sūtība, stāja, veiksme, savpatība. Lai spētu to veikt, fonds "Viegli" aicināja iesaistīties cilvēkus, kas ir kompetenti nomināciju jomās, vai pārredz un pārzina nozares aktualitātes, nosaucot viņus par šīs nozares vizionāriem.

"Laiks Ziedonim" kategorijas:

Apbalvojums zinātnē "Taureņu uzbrukums"
Nominācijā "Taureņu uzbrukums" apbalvojums tiks pasniegts par sasniegumiem kādā akadēmiskā nozarē, kurā Latvijā tiek pasniegts doktora grāds.
Vizionāri: Rolands Lappuķe, Ivars Lācis, Sandra Kropa, Gustavs Strenga

Apbalvojums Novadpētniecībā  "Kedas"
Nominācijā "Kedas" apbalvos par sasniegumiem lokālu teritoriju (novada, ciema, pagasta, pilsētas utt.) izpētē, veicinot latviskumu un iesakņotību.
Vizionāri: Kārlis Kazāks, Rūta Jirgensone, Aldis Austers, Laima Kota

Apbalvojums Tautsaimniecībā "Zemi es mācos"
Nominācijā "Zemi es mācos" apbalvojums tiks pasniegts par sasniegumiem latviskā saimniekošanā, komercdarbībā, kas balstīta Latvijas tautas resursos un tradīcijās.
Vizionāri: Ēriks Hānbergs, Daina Bruņiniece, Baiba Mikāla, Aigars Rostovskis

Apbalvojums nominācijā Bērni un jaunieši "Rabarbers"
Nominācijā "Rabarbers" par izciliem sasniegumiem tiks cildināti bērni un jaunieši, vai arī cilvēki, kas izcili veic savu darbu, darbojoties ar bērniem un jauniešiem.
Vizionāri: Jānis Šipkēvics jr., Rūdolfs Mings, Ilga Reizniece, Līga Rudzīte

Apbalvojums nominācijā Dzīve literatūrā "Bize"
Nominācijā "Bize" apbalvos personību par izciliem sasniegumiem radot, tulkojot, mācot, izplatot vai izdodot latviešu literatūru.
Vizionāri: Māra Zālīte, Līga Blaua, Aivars Berķis

Katrā nominācijā laureāts saņems cildinājuma apliecinājumu, Olgas Šilovas veidoto statueti un 3000 eiro, pēc visu nodokļu nomaksas. Par naudas balvas fondu rūpējas Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Tāda pati statuete tiks dāvināta arī Latvijas Nacionālajai bibliotēkai un tā atradīsies pie ieejas Imanta Ziedoņa zālē.

Apbalvojuma "Laiks ziedonim" statuetes:


Fonda sadarbības partneri ir Borisa un Ināras Teterevu fonds, "Delfi", Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un žurnāls "Ieva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!