Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Vasarīgi siltā piektdienas, 26. augusta, vakarā Saulkrastos, Skultes ostā grupa "Tautumeitas" sniedza vērienīgu koncertu, lai nosvinētu jaunā albuma "Skrejceļš" iznākšanu. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatīties koncerta norisē.

Lielkoncertā izskanēja "Tautumeitu" jaunā albuma dziesmas, kas tapušas sadarbībā gan ar producentu Reini Sējānu, gan zviedru producentu Povelu Olssonu, un ienesušas jaunas vēsmas "Tautumeitu" skanējumā. Vienlaikus neizpalika arī iemīļotās dziesmas no debijas albuma.

Koncertā piedalījās arī vairāki īpašie viesi, tai skaitā iesildītāji fanka, indī, blūzroka un alternatīvā džeza mūzikas grupa "The Coco'nuts". Viņus papildināja ukraiņu-latviešu mūziķu apvienība "Shakima Trio", kuru veido ukraiņu dziedātāja, folkloriste, improvizētāja un vijolniece Shakima Garunts, ģitārists, klarnetists, komponists, "loop station" virtuozs Jānis Ruņģis un basģitārists, producents Ainārs Majors

Saulkrasti dažām grupas dalībniecēm ir kļuvuši par mājām, tāpēc grupa izlēma rīkot koncertu tieši šeit, turklāt īpašā vietā. Skultes osta ikdienā ir slēgta teritorija, kur notiek kuģu būvniecība, aktīvs kūdras un kokmateriālu eksports, tāpēc kuģi kursē nepārtraukti. Koncerts tur notika pirmo reizi un tā apmeklētājiem bija iespēja iepazīt ostas teritoriju.

Ukrainas pilsoņiem, uzrādot personu apliecinošus dokumentus, šajā koncertā ieeja bija par brīvu, iepriekš vēstīja "Tautumeitas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!