Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Mežaparka Lielajā estrādē 18. maijā notika pirmais šī gada vērienīgais brīvdabas lielkoncerts – pēc vairākkārtējas pārcelšanas Latvijā pirmo reizi uzstājās itāļu superzvaigznes, grupa "Måneskin".

Grupa, kas 2021. gadā uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursā, Latvijā viesojās "Loud Kids Tour '23" koncertturnejas ietvaros. Rīgas koncerts bija priekšpēdējais šajā turnejā, kā arī tas vienīgais, kas notika zem klajas debess. Atgādinām, ka iepriekš koncerts bija plānots "Arēnā Rīga", bet lielā publikas pieprasījuma dēļ tas tika pārcelts uz Mežaparka Lielo estrādi.

Koncerts ilga vairāk nekā divas stundas un tajā izskanēja gan grupas šā brīža globālie hiti, no tiem"I Wanna Be Your Slave" pat divas reizes, gan arī vairākas kompozīcijas no jaunākā "Måneskin" albuma "Rush".

Atgādinām, ka visi koncerta apmeklētāji ar koncerta biļeti 19. maijā no pulksten 18 bez maksas var apmeklēt "Loud Kids Party" Tallinas ielas kvartālā, kur uzstāsies elektroniskās indie mūzikas apvienība "Bel Tempo" un vienas jaunās popmūzikas dziedātājas Grēta un Patrisha.

"Måneskin" ir pirmā itāļu grupa, kas sasniegusi tādu vispasaules atpazīstamību. Viņu kompozīcijas dažādās interneta platformās straumētas vairāk nekā četrus miljardu reižu, "Måneskin" trīs albumi pārdoti vairāk nekā 40 miljonu koptirāžā, 13 singli iekļuvuši Itālijas un citu Eiropas valstu topu virsotnēs, saņemot sešus dimanta, 133 platīna un 34 zelta sertifikātus. Šogad "Måneskin" bija izvirzīti savai pirmajai "Grammy" balvai labāko jauno mākslinieku kategorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!