"Positivus" festivāls šogad svinēs 10 gadu pastāvēšanas jubileju. Kādi bija festivāla pirmsākumi un par ko sapņoja tā saimnieks Ģirts Majors, kad vēl tikai mācījās vidusskolā, viņš atklāj intervijā "360TV", ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei". Ar Ģirtu Majoru sarunājas dīdžejs un mūzikas žurnālists Toms Grēviņš.

Kā amiziants fakts allaž tiek pieminēts tas, ka līdz pirmajam "Positivus" festivālam, Ģirts Majors nebija bijis nevienā līdzīgā ārvalstu pasākumā. Viņš pats saka – nevienā brīdī to nav uztvēris kā trūkumu. Līdz festivāla tapšanai, "Positivus Music" jau rīkoja koncertus un jebkurā gadījumā uzsākt kaut ko jaunu vienmēr prasa zināmu entuziasmu un avantūrista garu. Lēmums rīkot festivālu mainīja ne tikai paša Majora, bet arī tūkstošiem mūzikas cienītāju dzīves.

"Jau no paša sākuma bija skaidrs, ka ir jārīko kaut kas aktīvs, un tas var būt tikai festivālveidīgs pasākums. Tāds, kas dzīvo ar savu vārdu, savu zīmolu, un rīkotājs nav tik ļoti atkarīgs no viena konkrēta mākslinieka dabūšanas vai nedabūšanas uz koncertu. Mūs tas jau bija paspējis nogurdināt, ka neredzi ilgtermiņa nākotni un visu laiku esi atkarīgs no tā, vai vari izkarot kāda mākslinieka koncertu vai nē. Un, ja nevari, tad tev vispār nav ko darīt. Enerģija ap festivālu jau no pirmā gada bija daudz lielāka nekā ap jebkuru koncertu," intervijā stāsta "Positivus" festivāla rīkotājs.

Sarunā Majors arī atklāj, kā sapņojis par darbu radio SWH un savulaik strādājis Saldus radio – tajā vēl pirms pāris gadiem skanējuši viņa ierunātie džingli. Studiju laikā Ģirts Majors kā topošais žurnālists strādājis arī kā praktikants LNT.

Vēl mācoties vidusskolā, 12. klasē Majors sarīkojis jau divus koncertus skolā – Ziemassvētku pasākumā tika noorganizēts grupas "Līvi" koncerts, bet uz Žetonu vakaru tika uzaicināta grupa "Jauns mēness" un dziedātāja Agnese. Tikko bija iznācis Imanta Kalniņa un Ainara Mielava albums "Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet". "Es biju pārņemts ar radio un mūzikas pasauli," stāsta Majors, un atzīst – sapnis par darbu SWH bijis liels, viņš bijis gatavs darīt jebko, lai tur strādātu. Tomēr karjera iegrozījusies tā, ka uzsākta koncertu rīkošana.

Jau ziņots, ka „Positivus” festivāls šogad svin 10 gadu pastāvēšanas jubileju un notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

2016. gada "Positivus" festivāla programma:

Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes", "Super Besse".

Pilnā garumā interviju ar Ģirtu Majoru var noskatīties "Lattelecom.tv" kanālā "360TV".

Pērnā gada rudenī 360TV uzsāka veidot un saviem skatītājiem piedāvāt interviju ciklu "100 personības līdz Latvijas simtgadei" – sarunas ar personībām, kuras cildinājušas un nesušas Latvijas vārdu tālu aiz dzimtenes robežām, guvuši ievērojamus panākumus kino nozarē, sporta laukumā, ideju un tehnoloģiju pasaulē, mākslā un mūzikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!