Foto: Publicitātes foto
Klausītāju lielās intereses dēļ izziņots dzejnieces Māras Zālītes jubilejas papildkoncerts, kas notiks mūzikas namā "Daile" 19. februārī.

Jau ziņots, ka 18. februārī par godu Māras Zālītes apaļajai jubilejai izskanēs koncertprogramma "Tā runāja...". Programmu veido dziesmas, kuras tekstu autore ir Māra Zālīte, bet mūziku sarakstījis Kārlis Lācis. Koncertā piedalīsies aktrise, Māras Zālītes meita Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

"Viss sākās Jāņu naktī. Ar Džuljetas dziesmu zem lielās priedes manās lauku mājās. Turpinājās vasarā ar sarunām par mākslu, mūziku un dzeju. Kārlim ir brīnišķīgas dziesmas ar Māras Zālītes dzeju, un Mammai tuvojas dzimšanas diena… Cik lieliska apstākļu sakritība! Un mēs nolēmām, ka šis būs veltījums viņai. Esmu ļoti laimīga un pateicīga, ka varu kopā ar Kārli ļauties dzejai un mūzikai.", tā Ilze Ķuzule-Skrastiņa par gaidāmo notikumu.

"Ilze un Māra, māte un meita, stipras harizmātiskas latviešu sievietes. Man ir liels gods būt tam klāt. Uzrakstītā mūzika ir mīlas romances balsij, klavierēm un stīgu kvartetetam." stāsta Kārlis Lācis.

Līdzās autoriem pie koncerta mākslinieciskās koncepcijas strādā pazīstamais kinorežisors Dāvis Sīmanis. Koncertā piedalās LNSO stīgu kvartets.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Pazīstamā latviešu literāte un sabiedriskā darbiniece Māra Zālīte dzimusi 1952. gada 18. februārī Krasnojarskā, izsūtīto ģimenē. Savas bērnības atmiņas pēc atgriešanās Latvijā autore iemūžinājusi grāmatā "Pieci pirksti" ("Dienas grāmata", 2013). Tai tapis turpinājums "Paradīzes putni" ("Dienas grāmata", 2018). Kopš 70. gadiem izdevusi astoņus dzejas krājumus, divus eseju krājumus, kā arī sarakstījusi vairākas lugas un muzikālu izrāžu libretus, kas iestudēti Latvijas teātros. No tām zināmākie – "Pilna Māras istabiņa" (1980), "Dzīvais ūdens" (1988), ""Lāčplēsis" (1988). "Meža gulbji" (1993), ""Kaupēn, mans mīļais!" (1998) "Margarēta" (2000), "Tobāgo!" (2001) un citas. Radošā mūža laikā strādājusi vairākos izdevumos un bijusi izdevniecības un žurnāla "Karogs" galvenā redaktore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!