Foto: Agnese Zeltiņa

Šī gada 10. jūlijā ciklā "Elīna Garanča un draugi" Jūrmalā viesosies Dienvidkorejas tenors Seokdžongs Beks un soprāns no Japānas Eri Nakamura – viena no pasaulē pieprasītākajām Čo-Čo-sanām, "Delfi" informē pasākuma rīkotāji. Eri Nakamura aizstās itāļu soprānu Eleonoru Burratu, kuras uzstāšanās bija plānota iepriekš.

Eri Nakamura šobrīd ir karjeras virsotnē – jau 15 gadus viņa dzied labākajos Eiropas un Amerikas operas teātros, un, protams, dzimtajā Japānā. Īpašas attiecības šo dziedātāju saista ar Londonu, kur viņu mīl kopš tiem laikiem, kad, būdama Koventgārdenas jauno dziedātāju studijas “Jette Parker Young Artists Programm” dalībniece, viņa ārkārtas situācijā kāpa uz skatuves Annas Netrebko vietā sarežģītajā Bellīni operā “Kapuleti un Monteki”.

Eri Nakamuras radošajā biogrāfijā rakstītas tikai galvenās lomas, skaļi diriģentu vārdi, kulta opernami. Viņa tikusi izvēlēta lomām Persela, Mocarta, Verdi, Bizē, Ofenbaha, Guno, Masnē, Musorgska, Čaikovska, Štrausa, Pučīni un pat Vāgnera operu iestudējumos Vīnes Valsts operā, Tokijas Jaunajā nacionālajā teātrī, Berlīnes Vācu operā, Tulūzas “Théâtre du Capitole”, Zalcburgas ”Landestheater”, Vašingtonas Nacionālajā operā un daudzos citos mūzikas teātros.

Sers Antonio Papāno, Koventgārdenas mākslinieciskais vadītājs, kopā ar Eri Nakamuru iemūžinājis “Figaro kāzas” ierakstu nama “Deutsche Grammophon” studijā. 17 albumi un DVD ar japāņu soprāna līdzdalību izdoti cienījamā zīmola “Naxos” paspārnē, vēl vairāki – ar “Decca”, “Deutsche Grammophon” un “New Focus Recordings” gādību.

Eri Nakamuru plaši pazīst arī kā vokālās simfoniskās mūzikas izpildītāju. Šī viņas repertuāra sadaļa pārsteidz ar stilistisku plašumu un daudzveidību: Haidns un Mocarts tajā ir līdzās Māleram un Ravēlam, Rosīni sadzīvo ar Pulenku, Brāmss ar Forē un Dvoržāks ar Šostakoviču.

Drīz pēc koncerta Latvijā Eri Nakamura debitēs uz Zviedrijas Karaliskās operas skatuves savā kroņa lomā – dziedās Čo-Čo-sanu Džakomo Pučīni operā “Madama Butterfly”, bet rudenī atgriezīsies Londonā, lai piedalītos Marinas Abramovičas un Vilema Defo projektā “Marijas Kallasas septiņas nāves” uz Angļu Nacionālās operas skatuves.

Savai Latvijas koncertdebijai Eri Nakamura ir izvēlējusies itāļu komponistu darbus un, protams, Čo-Čo-sanas āriju.

10. jūlijā kopā ar Eri Nakamuru, Seokdžongu Beku un Festivāla orķestri spožā diriģenta Karela Marka Šišona vadībā dziedās arī Elīna Garanča. Paredzēts, ka koncerts kļūs par vienu no spožākajām Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas pērlēm.

Koncerta biļetes var iegādāties Dzintaru koncertzāles kasēs, kā arī “Biļešu paradīzes” tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!