Foto: Publicitātes foto
Koncertcikla "Liepaja Lake Music" sezonas atklāšana norisināsies 5. jūlijā pulksten 20.00, kad pirmoreiz uz peldošās skatuves Liepājas ezerā šosezon kāps ģitārists, komponists un aranžētājs – Mārcis Auziņš.

Kā vēsta koncerta rīkotāji no "Liepāja Music", Mārcis Auziņš ir viens no Latvijā redzamākajiem un virtuozākajiem ģitāristiem, kurš savās koncertprogrammās izpilda oriģinālkompozīcijas, džeza klasikas pārlikumus un improvizē.

Koncertā skanēs kompozīcijas no mūziķa pirmā solo albuma "Viens", otrā albuma "Aizrautība" kā arī trešā studijas albuma, kas nāks klajā 2021. gada pavasarī. Tāpat, koncerta repertuārā iekļautas atpazīstamas pasaules popmūzikas melodijas Mārča Auziņa aranžijās no Stinga, "Nirvana" un citu grupu un izpildītājmākslinieku zelta repertuāra.

Mārcis Auziņš savas mūzikas gaitas bērnībā sācis kā pianists, beidzot bērnu mūzikas skolas klavieru nodaļu. Pēcāk pievērsies ģitārspēlei un turpinājis mācības Rīgas 100. vidusskolas rokmūzikas klasē. Pēc tam absolvējis Rīgas Doma kora skolas mūzikas menedžmenta nodaļu kā arī mūsdienu ritmiskās mūzikas nodaļu. 2014. gadā absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas džeza nodaļu iegūstot bakalaura grādu džeza ģitāras specialitātē. 2016. gadā ģitārists izdeva savu pirmo solo albumu "Viens", kas bija nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai instrumentālās un starpžanru mūzikas kategorijā, un kopš tā laika arī turpina aktīvu mūziķa darbību gan kā izpildītājmākslinieks, gan kā mūzikas autors un aranžētājs.

Mūziķis ir viens no pieprasītākajiem popa, roka un džeza ģitāristiem Latvijā, šobrīd aktīvi darbojoties vairākos muzikālos projektos un koncertējot kopā ar vadošajiem Latvijas solistiem un sastāviem. Radošu projektu un koncertprogrammu ietvaros sadarbojies ar Raimondu Paulu, Mārtiņu Braunu, Jāni Lūsēnu, Laimu Vaikuli, Intaru Busuli, Lindu Leen, Aivaru Hermani, Kasparu Zemīti, Latvijas Radio bigbendu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un citiem. Arī pandēmijas un klātienes kultūras norišu lieguma kontekstā mūziķis atrada iespējas un risinājumus aktīvi uzstāties, sniedzot saviem klausītājiem un faniem iespēju tiešsaistes priekšnesumu vērošanai sociālo kontu ietvaros, kā arī vairākkārt uzstājoties auto koncertu soloprogrammās visā Latvijā.

Kā vēsta rīkotāji, 2020. gada jūlijā un augustā uz peldošas skatuves Liepājas ezerā tiks piedāvātas astoņas, stilistiski dažādas koncertprogrammas, piedaloties pašmāju popularitāti un atzinību guvušiem māksliniekiem.

Pasākumu apmeklētāji ūdens ceļu no krasta uz peldošo skatuvi mēros ar kādu no iepriekš biļetē rezervētajiem ūdens transportlīdzekļiem ar iekāpšanas un biļešu caurlaides punktu pie viesnīcas "Libava" laivu piestātnes kanālmalā (Vecā Ostmala 29) vai Makšķernieku namiņa ( Vecā Ostmala 10 ).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!