Foto: DELFI

Britu pankroka ikonas"The Sex Pistols" līderis Džonijs Rotens jeb Džons Laidons izteicis kritiku par hīta "God Save the Queen" atkārtotu izdošanu gadā, kad Lielbritānijā atzīmē karalienes Elizabetes II 60. valdīšanas gadadienu jeb Dimanta jubileju, raksta ārvalstu prese.


Ar paziņojumu par atkārtotu "The Sex Pistols" slavenākās dziesmas izdošanu nedēļas sākumā paziņoja kompānija "Universal", taču Laidons uzskata, ka tas grauj grupas tēlu un viņš tāpat kā pārējie grupas dalībnieki kategoriski atsakās piedalīties jebkādās aktivitātēs, lai dziesma iekļūtu Lielbritānijas pirktāko singlu saraksta pirmajā pozīcijā.

Dziesma "God Save the Queen" pirmo reizi tika izdota Sudraba jubilejas laikā jeb 1977. gadā, kad tika atzīmēta 25. gadadiena kopš Elizabetes II kāpšanas tronī. Toreiz BBC un citas radiostacijas atteicās dziesmu atskaņot, jo tajā karalienes valdīšana pielīdzināta fašistiskam režīmam (God save the Queen/the fascist regime) un apgalvots, ka Anglijai nav nākotnes (There is no future/in England's dreaming)

Laidona paziņojumā teikts: "Šis nav mans plāns vai griba. Esmu un vienmēr būšu lepns ar to, ko "The Sex Pistols" ir sasnieguši, taču šī kampaņa grauj visu par ko mēs esam iestājušies."

"Es priecājos, ka "The Sex Pistols" ieraksti tiks piedāvāti jaunajai paaudzei, tomēr esmu pret to cirku, kas ap to tiek būvēts," paudis leģendārais panks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!