Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā 20.j anvārī plkst. 20.00 Londonas Sv. Džona baznīcā Smita skvērā ar multimediālo projektu "Keidžs un laiks" atklās Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē.

Pirms diviem gadiem Cēsu Mākslas festivāla producētajā multimediālajā uzvedumā kopā ar kori piedalās arī solisti E. Kalnakārkle, I. Martinsone, K. Rūtentāls, J. Strazdiņš, komponists K. Pētersons un pianists R. Plešanovs.

Vakara programmā skanēs Dž. Keidža, J. Ābola, K. Pētersona, P. Vaska, Dž. Hārvijas, J. Mediņa, A. Hillborga mūzika, kā arī fragmenti no grupas "Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīca" (NSRD) muzikālajiem eksperimentiem.

Latvijas Radio kora direktors Egils Štāls: "Šajā gadā mēs piedalāmies vairākos Latvijas prezidentūras rīkotajos pasākumos. Liels prieks, ka pirmais koncerts ir tieši Londonā un tieši ar programmu "Keidžs un laiks".

Tajā dzīvā skaņa savienojas ar fonogrammām - provokators Džons Keidžs ar nepieradināto multimākslinieku Hardiju Lediņu, dadaistu Juri Ābolu un atraktīvo Kristapu Pētersonu. Uzvedumā savienojas attēls un skaņa, tajā domāts par daudzveidīgu gaismu projekcijas ritmu.

Darbība notiek reālajā laikā un asociatīvā laikā. Sarunas par šī projekta realizēšanu sākām jau 2013. gada vēlā rudenī. Sigvards Kļava ar komandu ir ieguldījuši daudz darba un mīlestības. Šis uzvedums ir ļoti apjomīgs, un tas sniedz lielu gandarījumu."

Koncerts ir iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā, apliecinot tās pamatvērtības - laikmetīgumu, unikalitāti un izcilību. Programmu veido apmēram 200 pasākumu visā pasaulē, un tā ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.

Uz Londonu koris dosies tieši no astoņu koncertu tūres Nīderlandē un Beļģijā. Pasaules koncertturneju koris noslēgs 23.janvārī un 24.janvārī Starptautiskajā Sidnejas festivālā Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!