Foto: Jānis Vecbrālis

Gatavojoties Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla 30. jubilejai, kas gaidāma nākamā gada pavasarī, Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) turpina iepriecināt klausītājus ar bezmaksas tiešsaistes koncertiem. Šajā nedēļas nogalē ikviens varēs noskatīties "Xylem Trio" koncertu ar Gijas Kančeli mūziku džeza noskaņās, kā arī Aleksandra Antoņenko uzstāšanos ar monumentālu opermūzikas programmu.

Jau ziņots, ka laikā, kad koncertzāles ir slēgtas un skatītājiem kultūras pasākumu apmeklēšana klātienē ir liegta, Liepājas Simfoniskais orķestris ikvienam mūzikas mīļotājam sniedz iespēju bez maksas noskatīties visus šovasar notikušos Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncertus.

Aizvadītajā nedēļas nogalē koncertu sērijā "Zvaigznes tuvāk" LSO piedāvāja baudīt "Latviešu vokālo kamermūziku" dziedātāju Ilzes Grēveles-Skaraines un Rinalda Kandalinceva, kā arī pianistes Agneses Egliņas izpildījumā, pianista Georgija Osokina soloprogrammu "Friderika Šopēna klaviermūzika" un koncertu "Brāmss un opera", kur Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā kopā ar pianistu Reini Zariņu atskaņoja Johannesa Brāmsa Otro klavierkoncertu, savukārt soprāns Vida Miknevičute izpildīja visā pasaulē slavenu operu ārijas.

Šos koncertus līdz pat 24. novembrim aizvien var noskatīties portālā "Delfi", kā arī LSO "YouTube" kanālā un mājaslapā liepajassimfoniskais.lv.

Šajā nedēļas nogalē LSO turpina koncertu sēriju "Zvaigznes tuvāk" ar sekojošiem koncertiem:

Piektdien, 5. novembrī pulksten 19 gaidāma tiešsaistes pirmizrāde koncertam "Liza Kereselidze un Xylem Trio". Koncerts tiek pieteikts kā aizkustinoša, saviļņojoša, smalka un aizraujoša tikšanās ar Gruzijas meistara Gija Kančeli mūziku un "Xylem Trio" mūziķiem, kas kopā ar uzlecošo Gruzijas džeza zvaigzni Lizu Kereselidzi virtuozi balansē uz klasikas, džeza un pasaules mūzikas šķautnēm.

Sestdien, 6. novembrī pulksten 19 pasaulē pieprasītais tenors Aleksandrs Antoņenko sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču priecēs ar slavenu operu lappusēm no Čaikovska, Lehāra, Rosīni, Vāgnera un vēl citu autoru repertuāra.

2022. gada martā Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls notiks jau 30. reizi.

To, sākotnēji kā Pianisma zvaigžņu festivālu, iedibināja LSO ilggadējais vadītājs, diriģents Imants Resnis, un tas sadarbībai ar orķestri piesaistījis jau ap 200 slavenu solistu no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!