Foto: Publicitātes foto

Nule kā klajā nākušais veltījumu albums "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" šoruden tiks prezentēts visā Latvijā, tūrei noslēdzoties decembrī ar koncertu Ķīpsalas hallē, portālu "Delfi" informē koncertu rīkotāju pārstāvji.

Iepriekš jau izziņoto brīvdabas koncertu vasaras noslēgumā Dzintaru koncertzālē papildina koncerttūre visā Latvijā. Koncertos gan ar albumā ieskaņotajām dziesmām, gan negaidītiem pārsteigumiem uzstāsies Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Ralfs Eilands, Ivo Fomins, Andris Ērglis, "Līvi", "Refleksija", Kārlis Būmeisters, "Z-Scars", Olga Rajecka, Katrīna Bindere, Madara Grēgere, Maija Kalniņa un citi mūziķi. Mākslinieku sastāvs katrā koncertā atšķirsies.

Jaunā koncertprogramma būs skatāma Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā un Tukumā. Plašāka programma visas dienas garumā tiek plānota mākslinieka dzimtajā pilsētā Aizputē viņa vārda dienā 10. novembrī. Savukārt īpaši vērienīgs tiek plānots noslēguma koncerts Ķīpsalas hallē, kur savulaik grupas "Tumsa" koncerti un Mārtiņa mūzika bija neatņemama un neaizmirstama sastāvdaļa.

"Atmiņas par draugiem ir dzīvas tad, ja mēs tās kopīgi pārskatām. Gatavojoties koncerttūrei, mēs šajās atmiņās ieskatāmies īpaši aktīvi un dungojam Mārtiņa dziesmas ļoti bieži – arī jaunās, varbūt vēl ne tik pierastās versijas. Domāju, ka ikviens koncerts būs īpašs un unikāls gan atšķirīgā mākslinieku sastāva dēļ, gan katra apmeklētāja emociju un līdzdalības dēļ. Aizkustinoši, ka Mārtiņa mūzika joprojām interesē viņa laikabiedrus un arī jauno paaudzi visā Latvijā. Ar lielāko prieku dosimies ciemos, lai katru no viņiem sastaptu personiski," stāsta koncerttūres producente Elita Mīlgrāve.

Koncerttūre "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" izskanēs:

28. augustā pulksten 19.00 Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā;
22. septembrī pulksten 19.00 "Lielajā Dzintarā", Liepājā;
12. oktobrī pulksten 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā;
3. novembrī pulksten 16.00 Jelgavas Kultūras namā;
10. novembrī pulksten 19.00 Aizputes novada sporta centrā "Lejaskurzeme";
30. novembrī pulksten 19.00 Valmieras Kultūras centrā;
8. decembrī pulksten 19.00 Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē;
11. decembrī pulksten 19.30 Ķīpsalas hallē, Rīgā.

Biļetes iegādājamas visās "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!