Foto: LETA
Sestdien, 10. septembrī, Nacionālajā stadionā "Daugava" notiks vērienīgs maestro Raimonda Paula daiļradei veltīts "Latvijas mūzikas lielkoncerts", kas uz skatuves apvienos vairāk nekā 100 Latvijas labākos mūziķus, bet skatītāju rindās — tūkstošiem mūzikas mīļotājus. Pasākuma organizatori aicina apmeklētājus iepazīties ar noderīgu informāciju par pasākuma norisi, laika plānu, aproču saņemšanas kārtību un citu informāciju.

Ieeja pasākuma teritorijā — Nacionālajā stadionā "Daugava" (Augšiela 1, Rīga) būs atvērta jau no pulksten 18, un, ņemot vērā lielo apmeklētāju skaitu, skatītāji aicināti ierasties savlaicīgi. Pulksten 19.30 vakaru atklās iesildošā grupa "Sudden Lights", bet pēcāk uz skatuves kāps Lielkoncerta dalībnieki. Koncerta norise plānota līdz pulksten 23.30.

Daugavas stadiona apkārtnē plānoti nozīmīgi satiksmes ierobežojumi un piebraukšana pie stadiona ar automašīnu nebūs iespējama. Tāpat organizatori lūdz ņemt vērā, ka Daugavas stadiona pieguļošajā teritorijā nebūs iespējams novietot automašīnu. Pie stadiona teritorijas būs iekārtota vieta velosipēdu novietošanai un pieslēgšanai. Ar velosipēdiem iekļūšana teritorijā nebūs atļauta.

Lai nodrošinātu pēc iespējas raitāku apmeklētāju plūsmu, pie pasākuma ieejas notiks biļešu pārbaude, savukārt aproces, kas nepieciešamas, lai piekļūtu visiem sēdvietu sektoriem, kā arī vip ložai un fanu zonai, tiks izsniegtas šim nolūkam īpaši paredzētās teltīs, Daugavas stadiona iekšējā teritorijā. Aproces nepieciešams saņemt visiem apmeklētājiem, izņemot stāvvietu biļešu īpašniekus.

"Šāda aproču izsniegšanas kārtība ieviesta, lai pēc iespējas mazinātu rindas pie stadiona ieejas un paātrinātu apmeklētāju iespējas nokļūt teritorijā. Tā kā šāda secība — aproci saņemt atsevišķā teltī nevis pie pasākuma ieejas, būs jaunums, apmeklētājus aicinām tam pievērst īpašu uzmanību un pieņemt šo jaununinājumu ar sapratni. Stāvvietu īpašniekiem aproces saņemt nav nepieciešams," uzsver pasākuma organizatoru pārstāve Liena Dāvida.

Pasākuma teritorijā aizliegts ienest: lietussargus, asus priekšmetus, pirotehniku, bīstamas vielas un priekšmetus, šaujamieročus, saliekamos krēsliņus, ēdienu un dzērienus, profesionālu foto, video un audio aparatūru (izņemot ar pasākuma organizatora īpašu atļauju), aizliegta ieeja ar dzīvniekiem. Pasākuma norises vietā notiks izbraukuma tirdzniecība.

Jau ziņots, ka "Latvijas mūzikas lielkoncerts. Raimonda Paula mūzika" šī gada 10. septembrī, Daugavas stadionā, uz īpaši šim notikumam radītas, grandiozas skatuves vienos vairāk nekā 100 māksliniekus, kuri izpildīs klausītāju iemīļotākos maestro Raimonda Paula skaņdarbus kā tradicionālās, tā pavisam jaunās un līdz šim nedzirdētās aranžijās.

Vakara gaitā skatuves gaismās dziedās "Tautumeitas", Aminata, Dināra Rudāne, Aija Andrejeva un Laima Vaikule, grupas "Carnival Youth", "Dagamba", "Musiqq" un "Mazais princis", solisti — Intars Busulis, Žoržs Siksna, Jānis Aišpurs, Ralfs Eilands un Artūrs Skrastiņš, hip-hopa žanra pārstāvji Ozols, Arstarulsmirus, ansis, "Singapūras satīns", MESA, kā arī citi mūziķi pilnskanīgā Liepājas Simfoniskā orķestra, Abonementa orķestra, "GG Choir", diriģenta Jāņa Ivuškāna un DJ Monsta pavadībā. Lielkoncerta vizualizāciju režiju un skatuves dizainu veidojis populārais pašmāju režisors Papa Chi, koncertprogrammas mūzikas producents un radošais direktors — Arstarulsmirus, skaņdarbu aranžijas veidojuši Jānis Ivuškāns un Romāns Faļkenšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!