Dziedātājs Daumants Kalniņš attālināti ieskaņojis jaunu dziesmu "Drošinājums" ar Knuta Skujenieka dzeju. Dziesmai tapis arī videoklips, kura autore ir Ieva Kemlere.

Kā portālam "Delfi" stāsta pats dziedātājs, dziesma piesaka rudenī gaidāmo jauno koncertprogrammu, kurā izskanēs Knuta Skujenieka dzeja kopā ar Daumanta Kalniņa radītu mūziku. Pirmatskaņojums plānots oktobrī Mūzikas namā "Daile".

Dziesmas "Drošinājums" ierakstā piedalījušies mūziķi Romāns Vendiņš (klavieres), Artūrs Noviks (akordeons), Jānis Rubiks (kontrabass), Kaspars Kurdeko (sitaminstrumenti) un Kaspars Vizulis (ģitāra). Ieraksts tapis attālināti, mūziķiem tā arī ne reizi kopā nesatiekoties.

"Laikā, kad viss ir tik mainīgs un aizvien nezināms, mūsu lielākais drošinājums ir un būs nevis ierobežojumi, kurus, protams, ir jāievēro, bet gan cilvēki, ar kuriem esam kopā un ar kuriem nekļūstam par savrupiem vientuļniekiem, reizē nepiesienot nevienu sev klāt un atstājot katram pašam sava gara telpu, kuru aizvien pilnveidot un kurā ierobežojumu nav. Un mūsu lielākā brīvība – nepārtraukti meklēt un apmaldīties," saka Daumants Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!