Foto: Publicitātes foto

Pēc novembrī izlaistā pirmā debijas singla ''Apstājas laiks'' dziedātāja Una Daniela kopā ar grupu ''The Electroads'' izdod dziesmu ''Strangers'', portālu "Delfi" informē mūziķes pārstāvji. Līdz ar jauno skaņdarbu tiek prezentēts arī dziesmas videoklips.

Šī dziesma radās kā turpinājums pirmajam singlam un stāsta par daļu no autores līdzšinējās pieredzes, par kuru viņa vēlas runāt savā mūzikā. ''Mums visiem galvā ik sekundi riņķo domas, kas nemitīgi atgādina – jāizdara šis un jāpaspēj tas, uzmācīgā zemapziņas balss, kas bieži saka, ka tu neesi pietiekami labs, tev nesanāks, labāk pat nemēģini. Es šīs balsis saucu par svešiniekiem jeb strangers,'' piebilst dziesmas autore. ''Dažreiz liekas, vai tā tiešām esmu es pati, kas sev to saka? Kādēļ sevi tā nomoku ar tik drausmīgām domām, negatīvi un ievainojoši, laužot savus spārnus uz, iespējams, sen izsapņotiem mērķiem un ambīcijām?'' stāsta Una.

Videoklipā ir attēlota emociju vētra, kurā savijas realitāte un iekšējā pasaule. ''Vēlos teikt īpašu paldies operatoram, montāžas režisoram Kristiānam Bērziņam, videoklipa režisoram Tomam Veisam, drona pilotam Kārlim Alfrēdam Feldbergam, kā arī dziesmas producentam Rūdolfam Ozolam. Bez šiem brīnumcilvēkiem, man tuviem draugiem, šāds rezultāts nebūtu iedomājams,'' saka Una.

Dziesmas tapšanā un videoklipā piedalījies Unas Danielas oriģinālmūzikas sastāvs – grupa "The Electroads", kurā spēlē taustiņinstrumentālists Matīss Žilinskis, čelliste Erna Daugaviete, basists Toms Kursītis un bundzinieks Sigvards Dižais.

Dziedātāja, multiinstrumentāliste Una Daniela pēdējo gadu laikā aktīvi sadarbojusies ar dažādiem māksliniekiem: Jāni Šipkēvicu, ukraiņu dziedātāju Veru Brežņevu, grupu ''Prāta vētra'', ''Astro'n'out'', hip-hopa izpildītājiem Ozolu, Edavārdi un citiem.

Šajā vasarā Unu Danielu varēs dzirdēt: 18. jūlijā kopā ar Jāni Šipkēvicu Jūrmalas festivāla koncertā ''Dzimuši Latvijā’’, kas norisināsies Dzintaru koncertzālē, kā arī 12. jūlijā kultūrtelpā "M/darbnīca."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!