Latvijas un starptautiskajā kultūras apritē šī gada maijā nonāca Sibīrijas latviešu dziesmām veltīts mūzikas albums. Nu viena no albumā ietvertajām desmit dziesmām – "Sirmgalvis vecītis" – ir tikusi arī pie videoklipa, portālu "Delfi" informē tautas mūzikas apvienības "Sventava" pārstāvis Māris Muktupāvels.

"Mūsdienu klausītāji ir pieraduši mūziku baudīt ne tikai ar ausīm, bet arī ar acīm, tāda ir šī laikmeta iezīme", tā par filmēšanas nepieciešamību saka albuma producents Māris Muktupāvels. ""Sirmgalvis vecītis" ir stāsts par jaunību, kas pagājusi, par atmiņām, kas liek saldi jo saldi nopūsties."

Videoklipa veidotāju komandā darbojās scenārija autors un radošais direktors Dīvs Reiznieks (ATVERmedia), operators Toms Talle (Filmory), kustību konsultants Juris Gogulis, stiliste Diāna Plūme un grima mākslinice Laine Kublinska. Savukārt nepārtraukti mainīgā muzikālā apvienība "Sventava" šajā videoklipā ir pārstāvēta ar lielisko balsu un kustību īpašniecēm Katrīnu Kareli, Annu Patrīciju Kareli, Lauru Kristiju Čipenu, kā arī mūziķiem – Ilgu Reiznieci, Māri Muktupāvelu, Gati Gaujenieku un Egonu Kronbergu.

Kā stāsta Muktupāvels, videoklips "Sirmgalvis vecītis" ir nofilmēts par privātiem līdzekļiem. Vienīgais mecenāts bija kāda pensionāre, kura, atceroties Sibīrijā pavadītos gadus un savu sirmgalvi vecīti, vēloties palikt anonīma, ziedoja savu viena mēneša pensiju filmēšanas vajadzībām.

No bagātīgā, Sibīrijas ciemos pierakstītā muzikālā materiāla albumā "Sibīrijas dziesmas", bez "Sirmgalvja vecīša", vietu ir atradušas vēl deviņas dziesmas, ko aranžējis Māris Muktupāvels, iespēlējuši un iedziedājuši muzikālās apvienības "Sventava" dalībnieki. Dziesmā "Ejiet, aitas!" skan Sibīrijā dzimušās un augušās Jekaterinas Matvejevas balss, kuras senči joprojām tur dzīvo. Albuma skaņu režisors ir izcilais mūziķis Gints Sola, kurš visās dziesmās ir iespēlējis ģitāru.

Albums "Sibīrijas dziesmas" ir pieejams visos lielākajos mūzikas straumēšanas portālos pasaulē, kā arī nopērkams mūzikas veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!