Foto: Publicitātes foto
Igaunijā, Ranna atpūtas bāzē, Peipusa ezera krastā 8. un 9. jūlijā notiks kultūras un mūzikas festivāls "Võnge", piedāvājot programmu ar vairāk nekā 30 māksliniekiem no septiņām valstīm.

Kā raksta festivāla rīkotāju pārstāvji Latvijā no "LTips Agency", "Võnge" apmeklētājus gaidas divas idilliskas vasaras dienas, kas piepildītas ar mūziku, garšām, mākslu, sarunām un neatkārtojamu festivāla kņadu.

Festivāla galvenie mākslinieki būs elektroniskās mūzikas duets "Honne" no Lielbritānijas, apvienība "Metsatöll" ar Igaunijas Nacionālo vīru kori, dziesminiece Vinona Ouka (Winona Oak) no Zviedrijas un NOËP ar Sander Mölder piedalīšanos.

No ārvalstu māksliniekiem uz skatuves kāps arī Alise Fībija Lū (Alice Phoebe Lou/Dienvidāfrikas Republika), "Godford" (Francija), Rick Feds (Latvija), Emma Makgārta (Emma McGrath/Lielbritānija) "Tora" (Austrālija), "Annael" (Francija), "Famous" (Lielbritānija), kā arī "Bluephox" (Zviedrija).

Tāpat festivāla programmu bagātinās daudzi Igaunijas mākslinieki – mūziķi un dīdžeji.

Kā vēsta organizatori, papildu mūzikas baudīšanai festivālā būs arī daudz cita darāma un pieredzama. No rītiem būs pieejamas jogas nodarbības, bērnus gaidīs "Mudilasmets" jeb "Mazuļu mežs", "Marakratimaa" jeb "Draiskuļu zeme", "Tiinekatihnik jeb "Tīņu biezoknis" un "Rüblikurand" jeb "Ziķeru krasts" – katrai vecuma grupai sava darba un rotaļu zona.

Festivālā "Võnge" varēs baudīt arī fotogrāfa Ārona Urba izstādi "Stunda Kolkjā", klausīties aizraujošas sarunas Valmiermuižas DJ un stāstu zonā, nomāt SUP dēļus, lai pavadītu laiku uz ūdens Peipusa ezerā, relaksēties, baudot masāžu, vai atļauties vairāk izrotājot sevi festivālam ar atbilstošu grimu profesionāļa rokām.

Festivālā ieradīsies grāmatu autobuss "Ratastega Raamatud", būs ekskursijas pa vietējā Pepusa Sīpolu ceļa apskates vietām, kā arī tiek solīta daudzveidīga ēdināšanas zona ar plāšu piedāvājumu.

Festivāla "Võnge" vienas un divu dienu biļetes ir pieejamas "Ticketer.ee" . Bērniem līdz 15 gadu vecumam (ieskaitot) pasākums bez maksas. Festivālā ir atļauts ierasties ar labas uzvedības suņiem un citiem mīļdzīvniekiem.

Uz "Võnge" festivālu gan no Tallinas, gan Tartu brauc īpaši autobusi, kas ved tieši uz atpūtas bāzi Ranna, svētdienas rītā pēc festivāla tie aizvedīs arī atpakaļ uz pilsētu. Biļetes ir pieejamas Ticketer.ee.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!