Foto: Publicitātes foto

Savas pasaules turnejas un jaunā albuma "Alleluja" prezentācijas ietvaros populārā baltkrievu alternatīvā roka grupa "Bi-2" ar vērienīgu koncertu šovasar, 15. jūnijā, uzstāsies arī Rīgā, "Wondersalā".

Kā “Delfi” informē koncerta rīkotāji, programmā skanēs gan dziesmas no jaunā albuma, gan iepriekšējo gadu hiti.

“Bi-2” jaunais albums “Alleluja” kļuva par tiltu starp divām pasaulēm — pandēmijas laikmetu un visas cilvēces pagrieziena punktu 2022. gadā, kad sākās Krievijas pilna mēroga karš Ukrainā. “Albumā ir desmit dziesmas, kurās kopā ar bēdu sajūtu un bailēm no nezināmā nav iespējams nepārņemt mūziķu vēlmi palikt uzticīgiem saviem ideāliem. Mīlestība. Cieņa. Brīvība… Tas viss notur virs ūdens nemierīgajā pasaulē, kura atrodas uz katastrofas sliekšņa…,” raksta organizatori.

“Mēs dzīvosim ar jums, mēs nesalūzīsim» - tā skan rindiņa no albuma “Alleluja” pēdējā skaņdarba ar nosaukumu “Ličnoje prostranstvo” un kura ir pilna mīlestības un gaišas cerības. “Padalieties tajās ar mums!” aicina mūziķi.

“Bi-2” dalībnieki ir vieni no tiem māksliniekiem, kuri ir publiski nosodījuši gan Putina režīmu, gan Krievijas iebrukumu Ukrainā, un šā iemesla dēļ devušies prom no Krievijas.

Jau vēstīts, ka šī gada 24. janvārī, Taizemes kūrortpilsētā Puketā policijas un specdienestu darbinieki pēc koncerta aizturēja Krievijas rokgrupas "Bi-2" dalībniekus ar abiem līderiem Ļovu jeb Jegoru Bortniku un Šuru jeb Aleksandru Umanu priekšgalā. Plašāk par aizturēšanu, necilvēcīgajiem ieslodzījuma apstākļiem un iespējamu izdošanu Krievijai informācija izskanēja pēc publikācijām pasaules medijos. Pēc teju nedēļu ilgas neziņas, grupas dalībnieki tika atbrīvoti un devās uz Izraēlu. Par to, kā notika aizturēšana un pēcāk mūziķu atbrīvošana var izlasīt šeit.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!