Foto: Publicitātes foto

Mūzikas aģentūras "8 Days A Week" vasaras kalendārā iekļauts vēl viens koncerts. 31. jūlijā - Rīgā uzstāsies amerikāņu mūziķis un kolorītais mākslinieks Devendra Banharts. Viņš Latvijā viesosies pirmo reizi un koncertā "Hanzas peronā" prezentēs savu jauno albumu "Flying Wig".

Kā vēsta koncerta rīkotāji, Devendram Banhartam ir viss, lai pasaules mūzikas kritiķi viņa priekšā noliektu galvas: lieliska balss, modes ikonas cienīgs izskats, krāsaina biogrāfija, ko jau tagad varētu apkopot grāmatā, pārsteidzoša muzikāla daudzveidība, lieliska harizma, laba humora izjūta, daudz paziņu un, protams, unikāls pasaules redzējums un skanējums.

“Devendra Banharts ir viens no ievērojamākajiem vārdiem savā žanrā mūsdienu mūzikas industrijā — mūziķis ar izcilu talantu un izskatu,” raksta “8 Days A Week” pārstāvji.

Devendra Banharts (1981) ir amerikāņu-venecuēliešu mūziķis, dziesmu autors un mākslinieks. Jaunībā studējis Sanfrancisko mākslas institūtā, taču to pametis mūzikas karjeras dēļ. 2002. gadā Banharts izdeva savu debijas albumu “The Charles C. Leary”, bet jau pavisam drīz (pat pa diviem vienā gadā) sekoja vairāki melomānu atzīti un iemīļoti albumi, kas padarīja savdabīgo un māksliniecisko mūziķi par kulta dziedātāju. Kā zināmākie 2000. gadu albumi minami “Cripple Crow” (2005) un “Smokey Rolls Down Thunder Canyon” (2007).

Kopumā mūziķis izdevis 11 albumus, no tiem jaunākais “Flying Wig” iznāca 2023. gadā un ir tapis iedvesmojoties no “Grateful Dead” un Kobajaši Issa haiku.

Rīgas koncerta rīkotāji norāda, ka šī turneja ir skaista visa Devendras Banharta radošā ceļojuma retrospekcija: “Viņš bauda savu mūziku, un izbauda, kā to bauda viņa klausītāji.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!